Vil du være frivillig?

Herning har mange muligheder, hvis du har lyst til at prøve kræfter med frivilligt arbejde. Det kan være alt fra at hjælpe unge, hjælpe til ved koncerter, events eller støtte op om de forskellige udbud der er i byen.

Daniel har været frivillig hos Fermaten i fire år ved siden af studiet og deltidsjobbet. Vi har talt med ham om, hvad det vil sige at være frivillig, og hvad han får ud af det.

Hvorfor har du valgt at blive frivillig hos Fermaten?
“Der var mulighed, for at jeg kunne udvikle mig med lyd og lys.”

Hvordan er fællesskabet?
“Godt sammenhold og fedt fællesskab, som er en bonus ved at være her.”

Hvordan får du det til at hænge sammen med studie og job?
“Til tider kan det være presset, men det afhænger af sæsonen på både job, studiet og her på Fermaten. Men interessen for fællesskabet og Fermaten gør, at det ikke er noget problem at komme afsted.”

Daniel,
studerende på Erhvervsakademi MidtVest

Mulighederne for frivilligt arbejde i Herning er mange, her er nogle af vores bedste bud til dig som studerende:

Headspace er et fristed for unge. For dig som frivillig får du muligheden for at hjælpe unge i alderen 12-25 år. Her er ingen problemer er for små eller for store. Headspace er et frirum for de unge, hvor de kan blive set, hørt og forstået – et sted væk fra hverdagen og dens dertilhørende problemer. Hvis det lyder som noget for dig, så gå ind og læs mere om muligheden her.

Fermaten er Hernings musikhus, hvor kendte kunstnere, foredragsholdere og events holder sted. Ved at være frivillig her, har du muligheden for at blive en del af et fællesskab, hvor ingen opgaver er for små. Mulighederne går lige fra garderobe til at hjælpe backstage.
Lyder det interessant, så gå ind og læs om muligheden her.

Huset No 7 er et multihus, hvor kreativitet er i højsædet. I Huset No 7 er de altid klar på nye tiltag, som bliver iværksat af frivillige.
Det kunne fx være; workshops i værkstedet, foredrag i lokalerne eller noget helt tredje? Hvis du har en idé så kontakt Huset No 7 og få en snak.

Terminalen er ligger i et nedlagt posthus, hvor der er opstået en indendørs skaterpark, pole-dance studio, klatrevæg, e-sports rum, parkour areal og en lille scene til musik. Ta’ kontakt til dem og hør om dine muligheder for at blive en del af Hernings undergrundsmiljø her.

Kontrast er et selvskabt ungdomshus, hvor de unge er i centrum. Her vil du blive en del af et anderledes fællesskab, hvor mangfoldighed og åbenhed er i fokus. Hvis det lyder som noget for dig, så kontakt dem her.

Scene7 – et sted hvor musik opstår.
Her har du mulighed for at være en del af fællesskabet, om det er bag scenen, i baren eller være med til at arrangere events er helt op til dig, mulighederne er i hvert fald mange hos Scene7. Kontakt dem her og hør mere.

Ventilen Herning
Hos Ventilen er ensomhed i fokus, eller det at hjælpe unge med ikke at føle sig ensom. Her er samvær og hygge en stor del af det, at være frivillig, det kan være i huset, som ude af det. Kontakt Ventilen her, hvis det lyder som noget for dig.

Frivilligcenter Herning
Dette er en paraply-organisation for frivillige, sociale foreninger i Herning Kommune. Frivilligcenter Herning kan hjælpe med at finde et frivilligt job der matcher netop dine kompetencer og ønsker.

FCM og BlueFox
I den sportslige genre har vi mange store sportskampe i Herning, og du kan også blive frivillig i FCM eller Herning BlueFox og fx arbejde med afviklingen af de store fodbold- og ishockeykampe.

Herning By
I Herning er der mange events året rundt og ofte store af slagsen. Som frivillig er man med på første parket til for eksempel U21 fodbold-EM, Giro d’Italia, EM i kortbanesvømning og Jyske Bank Boxens 5-års fødselsdagsfest. Mulighederne er mange og varierende, så der er plads til alle. Hvis det lyder som noget for dig, så ta’ kontakt her.

Mere inspiration?

Sådan søger du boligstøtte

BOLIGSTØTTE Det kan være en jungle, at søge om boligstøtte. Vi hjælper dig!       Hvad er boligstøtte? Boligstøtte er en ydelse, der er tilgængelig for alle, der bor til leje.   Hvem kan få boligstøtte? Som studerende kan du søge om boligstøtte, hvis du bor til...

En tur i det grønne

I DET GRØNNE  Herning har masser af naturskønne områder  Vi har her samlet nogle af Hernings smukke, grønne områder. Klik på linket for at se placeringen på et kort. Se billeder af stederne nedenfor. I centrum af Herning finder du tre parker, som er unikke på...

10 tips til at leve på en SU

Det kan være stramt og til tider kedeligt at leve på en SU.
Her er vores bedste råd til, hvordan pengene kan række længere, men det også kan blive sjovere.

Vil du være frivillig?

Herning har mange muligheder, hvis du har lyst til at prøve kræfter med frivilligt arbejde. Det kan være alt fra at hjælpe unge, hjælpe til ved koncerter, events eller støtte op om de forskellige udbud der er i byen.

Har du brug for en snak?

Livet som studerende går ikke altid som planlagt eller forventet. Måske er fagene og undervisningen helt anderledes en du troede, måske bliver du i tvivl om du har valgt rigtigt, måske har det været svært at flytte hjemme fra eller du har ikke fået de venner eller den omgangskreds du håbede på i din nye studieby…

Undergrundskulturen i Herning

Hvis du er på jagt efter nye oplevelser der ligger udenfor det mainstream udvalg der fylder langt det meste, kan det være svært at se hvor du skal lede. Men i Herning lever subkulturerne i bedste velgående, og du er sikker op at få dig en på opleveren – uanset om genren, stedet og temaet er helt nyt for dig.

10 insider-tips til oplevelser i Herning

Hvad kan man opleve i Herning? Her får du 10 forslag til ting du kan lave med dine studiekammerater.

Find de bedste genbrugsbutikker og loppemarkeder

Er du til genbrug? Her får du inspiration til hvor du finder dit næste genbrugskup i Herning.