Find dit nye hjem

Bo i Herning

Her kan du bo

Herunder finder du en oversigt over, hvor de forskellige studieboliger er placeret i Herning. 

Der er mange gode muligheder i Herning, til fornuftige priser – og massere af andre studerende i byen. 

bo i herning som studerende

Midtbyen

Vil du gerne have cafeer, fitnesscenter, biograf, indkøbsmuligheder, shopping og pulserende byliv lige rundt om hjørnet? Så kan du bosætte dig i Herning midtby!

Du kan bruge byens bibliotek til gruppe- eller studiearbejde. Og med en kort cykeltur og gode bus- og togforbindelser, kan du hurtigt og nemt komme til og fra studiet

Den Hvide By

I Den Hvide By i Birk bor du tæt på universitetet og VIA. Det er især en fordel, hvis du skal bruge værkstederne uden for studietid.

Du vil desuden bo side om side med andre studerende, og derfor er der et godt fællesskab og en unik “studieby i byen”-stemning.

Studenterhuset er mødestedet i Birk, hvor du kan hænge ud til en latte eller en fredagsøl og møde nye mennesker.

Derfor skal du flytte til Herning

Er du til store koncerter, sportsoplevelser eller stand-up? Så lærer du sikkert hurtigt turen til Jyske Bank Boxen eller Kongrescentret at kende. Og hele byen bakker op, når Herning huser et stort arrangement: Så der sker altid noget!

Du kan også finde nichebutikker og hyggelige latte-cafeer i Herning midtby eller stryge forbi de flere end 80 butikker i HerningCentret. Og så er foreningslivet i byen og mulighederne for at blive en del af fællesskaber om frivillighed mange.

Men den vigtigste årsag til at vælge Herning som din uddannelsesby er, at du møder en intimitet, tryghed og et nærvær i dit studieliv, der sikrer høj trivsel og gode rammer for personlig og faglig udvikling.

Nedenfor kan du læse udtalelser fra to studerende, som er flyttet til Herning i forbindelse med deres studie.

Mikkel Dons

”Jeg er positivt overrasket over, hvor afslappede folk er i Herning.  Her er der plads til de skøre ideer, uden at der bliver gået på kompromis med kvaliteten.”

Trine Wad Larsen

“Herning er fyldt med fede aktiviteter for et ungt menneske som mig. Du kan leve et liv med fuld fart på, hvis det er det, du ønsker, men samtidig tilbyder Herning en tryghed og intimitet, som de større byer ikke kan tilbyde,”

Brug for hjælp?

Har du spørgsmål angående tilflytning til Herning,
så kontakt Herning Kommunes bosætningskoordinator
og bliv hjulpet på vej.

I job efter studiet

DIN KARRIERE