Find dit nye hjem

Bo i Herning

Her kan du bo

Selvfølgelig skal du bo godt, imens du studerer! Du skal føle dig hjemme i din uddannelsesby, og du skal have et hjem, der kan danne ramme for dine studieår. I Herning er der mange måder at bo på: Der er ca. 1000 studieboliger og en masse private lejligheder til gode priser. Derfor er der også et hjem til dig.

Gennemsnitsprisen for en 1- eller 2-værelses studiebolig er ca. kr. 3500 plus forbrug, men du kan godt finde en fra kr. 2.400. De er allesammen med eget køkken og bad. Du finder en oversigt over de fleste af byens studieboliger igennem Lejehuset – som er en fælles opskrivningsportal for 3 boligselskaber. Boligselskabet Lejerbo har også studieboliger (ungdomsboliger) i Herning-området.

Det er altså på ovenstående links, hvor flere af de billige og gode lejligheder findes. Men læs også resten af denne side, hvor du får vigtig information og tips til at leje en bolig i Herning. 

l

Skriv dig op til en bolig

Det er gratis at skrive sig op til en studiebolig – så skriv dig op, selvom du måske ikke har fået en studieplads endnu og bare overvejer at søge ind. Du kan altid takke nej, hvis du eksempelvis har fundet en anden bolig. Op mod studiestart er der mange på venteliste, så jo før du kan skrive dig op jo bedre.

Privat udlejning

Du kan også vælge en lejlighed eller et værelse hos en privat udlejer. Du kan søge efter en lejlighed via sider som lejebolig.dk og boligportal.dk. hvor de fleste private lejeboliger slås op. Der findes endvidere flere delevenlige lejligheder i Herning, som flere unge også benytter sig af.

Kom foran i køen

Hvis du skal flytte over 30 km væk fra din nuværende bopæl, for at komme til din uddannelse i Herning, så kan du komme foran i boligkøen ved boligselskaberne. Derfor anbefaler vi at du ringer til det enkelte boligselskab, som findes på Lejehuset eller Lejerbo, for at få registreret hvor langt du flytter.

Boligstøtte

Boligstøtte er en ydelse, der er tilgængelig for alle, der bor til leje. Boligstøtte kan hjælpe dig som studerende med at betale din husleje. Som studerende kan du søge om boligstøtte, hvis du bor til leje med eget køkken. Læs mere her.

Herunder finder du en oversigt over, hvor de forskellige studieboliger er placeret i Herning. 

Der er mange gode muligheder i Herning, til fornuftige priser – og massere af andre studerende i byen. 

bo i herning som studerende

Midtbyen

Vil du gerne have cafeer, fitnesscenter, biograf, indkøbsmuligheder, shopping og pulserende byliv lige rundt om hjørnet? Så kan du bosætte dig i Herning midtby!

Du kan bruge byens bibliotek til gruppe- eller studiearbejde. Og med en kort cykeltur og gode bus- og togforbindelser, kan du hurtigt og nemt komme til og fra studiet

Den Hvide By

I Den Hvide By i Birk bor du tæt på universitetet og VIA. Det er især en fordel, hvis du skal bruge værkstederne uden for studietid.

Du vil desuden bo side om side med andre studerende, og derfor er der et godt fællesskab og en unik “studieby i byen”-stemning.

Studenterhuset er mødestedet i Birk, hvor du kan hænge ud til en latte eller en fredagsøl og møde nye mennesker.

Derfor skal du flytte til Herning

Er du til store koncerter, sportsoplevelser eller stand-up? Så lærer du sikkert hurtigt turen til Jyske Bank Boxen eller Kongrescentret at kende. Og hele byen bakker op, når Herning huser et stort arrangement: Så der sker altid noget!

Du kan også finde nichebutikker og hyggelige latte-cafeer i Herning midtby eller stryge forbi de flere end 80 butikker i HerningCentret. Og så er foreningslivet i byen og mulighederne for at blive en del af fællesskaber om frivillighed mange.

Men den vigtigste årsag til at vælge Herning som din uddannelsesby er, at du møder en intimitet, tryghed og et nærvær i dit studieliv, der sikrer høj trivsel og gode rammer for personlig og faglig udvikling.

Nedenfor kan du læse udtalelser fra to studerende, som er flyttet til Herning i forbindelse med deres studie.

Mikkel Dons

”Jeg er positivt overrasket over, hvor afslappede folk er i Herning.  Her er der plads til de skøre ideer, uden at der bliver gået på kompromis med kvaliteten.”

Trine Wad Larsen

“Herning er fyldt med fede aktiviteter for et ungt menneske som mig. Du kan leve et liv med fuld fart på, hvis det er det, du ønsker, men samtidig tilbyder Herning en tryghed og intimitet, som de større byer ikke kan tilbyde,”

Brug for hjælp?

Har du spørgsmål angående tilflytning til Herning,
så kontakt Herning Kommunes bosætningskoordinator
og bliv hjulpet på vej.

I job efter studiet

DIN KARRIERE