Oplevelser i Herning

I Herning er der altid noget at lave: uanset, om du søger alenetid i naturen, fællesskaber eller store oplevelser. Eller noget helt fjerde. Og der er helt sikkert også noget for dig.

Kulturoplevelser, du SKAL kende

Er du til kunst, skate, koncerter, stand-up eller en god bog?

I Herning er der både mange og forskelligartede kulturoplevelser.  Så find det, du brænder for – eller bliv inspireret til at prøve noget nyt! Her har vi samlet en række steder som du SKAL kende til:

Faktisk har vi en hel hjemmeside, alene til at give dig et overblik over alt hvad der sker af kulturelle ting i Herning. Vi kalder siden HerningErKultur, og du kan tilgå den via linket.

Få luft fra studierne - Kom ud i det blå

Tag en pause og kom ud under åben himmel! Der er masser af spændende natur i og omkring Herning, som du nemt kan komme til på cykel eller gåben.

Tag badetøjet med til Fuglsang Sø eller oplev den spændende natur i Knudmosen. Der er også talrige gå-, løbe-, cykel- og mountainbike-ruter som du kan begive dig ud på.

Er du mere til en gåtur, anbefaler vi parkerne- og skovområderne i og omkring byen. Her mødes de studerende også ofte og hænger ud. I blandt mange, kan vi nævne:

Og så er Herning faktisk den kommune med flest outdoor sportsfaciliteter. Dem kan du læse mere om på Outdoor Herning.

 

Gå ikke glip af noget

Hvad kan du opleve i weekenden?
Og er der mon en spændende koncert, en landskamp eller en kunstudstilling tirsdag aften, du ikke vil gå glip af?

I Herning er der altid noget at opleve:
Foredrag, stand-up, koncerter, sportsbegivenheder og alt derimellem.

Få et overblik over aktuelle tilbud på HerningErKultur.

Trine Wad Larsen

Studerer multimediedesigner på Erhvervsakademi MidtVest

Herning er fyldt med fede aktiviteter. Du kan leve et liv med fuld fart på, men samtidig tilbyder Herning også en tryghed og intimitet, som de større byer ikke har.”

Philip Harder

Studerer Business Development Engineer på Aarhus Universitet i Henring

”Der er så mange ting at lave her. Der er foredrag, stand-up, events. Masser af byliv om fredagen og lørdagen – også torsdag! Der er mange hyggelige caféer og spisesteder. Man kan få det hele; både til lejligheden, til indkøb, til byen. Det eneste, vi mangler, er en IKEA!”

Her kan du hænge ud

Skal du mødes med dine venner, medstuderende, familie – eller søger du nye fællesskaber?

I Herning er der mange muligheder, uanset om I er til en kop rolig kaffe på Biblioteket, en lækker middag, en grøn plet eller fadøl og høj musik.

Du kan også blive en del af Hernings online fællesskaber og få tips og tricks om byens steder og aktiviteter.

Tapas, burger, salat eller sushi. Fadøl, god vin, cafe latte eller danskvand. Bløde møbler, græs under tæerne eller højt til loftet? Der er mange spændende steder at mødes i Herning.

Byens cafeer, restauranter og barer har et rigt udvalg – og typisk med studierabat. De mange parker og søer er oplagte til picnic på en sommerdag. Og på Biblioteket eller Huset No 7 er der plads til gode snakke.

Vil du gerne følge byens puls? Så følg facebook-grupper som Vores Herning, Uddannelsesby Herning, Herning Kommune og HerningErKultur. Så får du både tips og tricks, vigtig information og gode kulturtilbud fra din by i dit feed.

Find din interesse eller dit fællesskab

Find din fitness

Er du til skate, styrketræning, svømning eller noget fjerde, når du skal være aktiv? Mulighederne er mange – besøg fx DGI-huset, Terminalen og Herning Svømmehal.

Find din nye sportsklub

Hvad end du dyrker håndbold, fodbold, golf, tennis eller noget helt femte, så kan du finde din nye forening og et fællesskab at være aktiv med via Herning Idrætsråd.

Find nogle af synge med

Find dit nye musikalske fællesskab gennem Herning Synger netværket og få kendskab til byens mange sanginitiativer. Der er også mange musikalske muligheder hos Herning Musikskole.

FInd et sted at øve

Mangler du eller dit band et øvelokale eller en scene, I kan optræde på? Så er Scene7 stedet, hvor I kan slå jeres musikalske folder.

 

Et stort udvalg