Uddannelsesby Herning https://uddannelsesbyherning.dk Uddannelsesby Herning - Kom og vær med Tue, 07 Sep 2021 13:34:08 +0000 da-DK hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.8 https://uddannelsesbyherning.dk/wp-content/uploads/2020/05/cropped-android-chrome-512x512-32x32.png Uddannelsesby Herning https://uddannelsesbyherning.dk 32 32 Studerende og iværksætter – dystopi? https://uddannelsesbyherning.dk/ivaerksaetter/ Thu, 17 Dec 2020 14:25:10 +0000 https://uddannelsesbyherning.dk/?p=251243 Kan man starte egen virksomhed under studiet? Og hvilke overvejelser, bør du gøre dig inden?

Indlægget Studerende og iværksætter – dystopi? blev først udgivet på Uddannelsesby Herning.

]]>

Kan man starte virksomhed under studiet?

Kan man starte egen virksomhed under studiet? Og hvilke overvejelser bør du gøre dig inden? 

Læs iværksætterhistorien om Jacob og Jacob, som sammen stiftede Webbureauet Webko under deres studietid i Herning. Læs også deres anbefalinger til studerende, der har en spirende iværksætter gemt.

Partnerne i Webko: Jacob Max Jensen og Jacob Soelberg

Hvem er I?

Vi er et lille webbureau, som designer og programmerer hjemmesider, webshops og grafisk materiale for små og mellemstore virksomheder. Vi har base i Herning, og vores kunder befinder sig primært i Midtjylland, men vi har også kunder i resten af Danmark og i et par andre lande. 

Vi er 2 ejere af virksomheden og har en enkelt ansat. Derudover har vi løbende praktikanter til at sidde på kontoret. 

Virksomheden er startet af Jacob Max Jensen og jeg selv, Jacob Soelberg. 

Vores uddannelsesmæssige baggrund er meget ens, men vores kompetencer er vidt forskellige. Jacob Max er en kode ekspert og står for alt tekniske: Programmering, databaser, serverhåndtering osv. Jeg har kompetencer indenfor projekthåndtering, design og brugeroplevelser. 

Hvad har I studeret?

Vi har begge en multimediedesigner-uddannelse. 

Herefter tog vi begge en top-up bachelor i digital konceptudvikling. 

Multimediedesigner-uddannelsen var mere “Hands-on”, hvor man skulle prøve at lave nogle forskellige hjemmeside- og grafiske opgaver. 

Med digital konceptudvikler-uddannelsen lærer man lidt mere at kigge på hele den digitale forretning i helikopterperspektiv. I praksis betyder det også, at vi ikke bare tilbyder vores kunde en ny webshop, men vi er også ret skarpe til at se, om vi via vores løsninger kan optimere noget hos virksomheden. 

Et eksempel kunne være, at man i stedet for at kigge på at få mere salg på sin webshop, finder ud af, at man kan spare 100 arbejdstimer i måneden ved at opsætte en smartere lagerhåndtering. 

Hvad fik jer til at starte Webko?

Vi startede egentligt helt småt op imens vi tog vores bachelor. Simpelthen fordi at vi syntes, at det var sjovt at lave nogle “virkelige” opgaver. 

Efter endt uddannelse fik vi begge et job, som vi arbejdede hos i et års tid, og om aftenen sad vi så og arbejde for vores få kunder hos Webko. Da året var ved at være gået tog vi beslutningen om at gå “all-in” og sige begge vores jobs op. 

Så lavede vi 2 skriveborde og købte et par IKEA kontorstole og satte det hele op i min stue, og her arbejdede vi ellers fra tidlig morgen til sen aften i ca. et halvt års tid, før vi turde at købe et lille kontor ude i byen. 

Hvordan har virksomheden udviklet sig?

Vi har været så heldige, at vi siden vores start har haft en fin vækst hvert år. Det var meget hårdt i starten med mange arbejdstimer og næsten ingenting i løn, men det var skide skægt, og derfor blev vi bare ved! Nu har vi heldigvis fået vores eget kontor, og vi arbejder da stadigvæk ret meget, men nu er der heldigvis også plads til lidt fritid.

For ca. halvandet år siden ansatte vi vores første fuldtidsmedarbejder, Simon. Det har været en stor succes, og jeg håber, at vi bliver lige så heldige med den næste vi ansætter. 🙂

Hvad har I lært af opstarten?

Det er drøn hårdt, men hvis man brænder for det man laver, så føles det slet ikke som et arbejde. 

Hvad er jeres ambitioner med virksomheden?

Vores ambitioner har aldrig været at blive millionærer og have 500 ansatte. 

Vi har fra starten drømt om at have et fedt arbejde at stå op til hver eneste dag. Et job hvor der er tid til sjov og ballade, og man glæder sig til at møde ind om mandagen. 

Dette mål synes jeg allerede, at vi er tæt på at nå – meeen det er da lidt kedeligt at holde firma-arrangementer, når man kun er 3 mand. 😉 

Når det så er sagt, så er det selvfølgelig også sjovt eksempelvis at sætte sig nogle vækstmål, og derfor stiller vi os aldrig tilfreds med “status-quo”. 

“Alt handler om prioritering. Altid.”

Hvordan fik i det til at hænge sammen med studie?

Alt handler om prioritering, altid. 

Når man studerer, har man rigtig mange timer, hvor man sidder og skal “suge” information ind. Derfor synes jeg faktisk, at det var fedt, at når timerne så var færdige, og man herefter skulle bruge alt den viden til at lave noget ude i den virkelige verden. Vi er begge meget praktisk anlagt, så for os var det at “skabe noget” sjovere end at høre om, hvordan man skaber noget 🙂

Faktisk var det en del sværere at få det til at hænge sammen med et fuldtidsarbejde, for der havde man siddet og arbejdet foran skærmen fra 08 til 16, og så skulle du bare hjem og arbejde videre foran skærmen resten af dagen. Men som sagt: Alt handler om prioritering. 

Brug Netflix-tiden på at arbejde på din forretning i stedet 🙂 

Hvad driver jer som iværksættere?

At have vores eget og tage vores egne beslutninger. At 100% bestemme hvordan arbejdsmiljøet er og tilpasse det således, at man synes, at det er sjovt at tage på arbejde. Hos os er vi eksempelvis meget tætte med vores kunder, så vi tager ofte en snak om alt muligt andet end arbejde med dem, uden at taxameteret kører, men fordi at det giver både os og kunderne noget. 

Ville I anbefale andre at starte op under studiet?

Ja for søren! Hvis du brænder for noget, så er det virkelig ikke noget problem at starte op under studiet. Specielt hvis du er ung og ikke har nogen børn. Så er det bare med at give den gas med pizza og kaffe og få udrettet noget! 🙂 

Faktisk kan det være et kæmpe plus, at du har nogle dygtige undervisere som sikkert kan give dig et fif! 

Har I nogle gode råd til andre der vil starte?

  1. Gør det, før det er for sent
  2. Sælg aldrig dig selv for billigt – det er så svært at rette op på senere. Prissæt dig sådan, at hvis du har travlt i forretningen, så tjener du mange penge og hvis du har rigtig travlt, så tjener du rigtig mange penge 🙂
  3. Find en god samarbejdspartner som har andre kompetencer end dig. Det er kedeligt at arbejde alene, og det er meget sjovere at eje 50% af en succes end 100% af en fiasko 🙂 
  4. Lav noget du brænder for. Hvis du er skide dygtig til det du laver, så skal du nok komme til at tjene penge. Om det så er at gå med hunde, eller hugge brænde 🙂 

Er du blevet inspireret til at starte din egen virksomhed under dit studie? 
Så er der både råd og vejledning at hente her.

Mere inspiration?

Studerende og iværksætter – dystopi?

Kan man starte egen virksomhed under studiet? Og hvilke overvejelser, bør du gøre dig inden?

Tips til bæredygtighed for studerende

Vi har været ude og snakke med Laura og Lady – to studerende, som har givet deres bedste tips til bæredygtighed – både for samfundet og for din økonomi som studerende på SU.

Find din studievejleder & få hjælp til studievalget

På de enkelte uddannelsessteder i Herning sidder studievejledere klar til at svare på dine spørgsmål om studievalget. Find dem her…

Sommerguide

Hvad skal du bruge sommeren på? Her er en guide til en skøn sommer i Herning

Brug din studieby

Hvad skal du bruge sommeren på? Her er en guide til en skøn sommer i Herning

Sådan søger du boligstøtte

BOLIGSTØTTE Det kan være en jungle, at søge om boligstøtte. Vi hjælper dig!       Hvad er boligstøtte? Boligstøtte er en ydelse, der er tilgængelig for alle, der bor til leje.   Hvem kan få boligstøtte? Som studerende kan du søge om boligstøtte, hvis du bor til...

En tur i det grønne

I DET GRØNNE  Herning har masser af naturskønne områder  Vi har her samlet nogle af Hernings smukke, grønne områder. Klik på linket for at se placeringen på et kort. Se billeder af stederne nedenfor. I centrum af Herning finder du tre parker, som er unikke på...

10 tips til at leve på en SU

Det kan være stramt og til tider kedeligt at leve på en SU.
Her er vores bedste råd til, hvordan pengene kan række længere, men det også kan blive sjovere.

Indlægget Studerende og iværksætter – dystopi? blev først udgivet på Uddannelsesby Herning.

]]>
Tips til bæredygtighed for studerende https://uddannelsesbyherning.dk/tips-til-baeredygtighed-for-studerende/ Mon, 07 Dec 2020 14:54:11 +0000 https://uddannelsesbyherning.dk/?p=251148 Vi har været ude og snakke med Laura og Lady - to studerende, som har givet deres bedste tips til bæredygtighed - både for samfundet og for din økonomi som studerende på SU.

Indlægget Tips til bæredygtighed for studerende blev først udgivet på Uddannelsesby Herning.

]]>

Tips til bæredygtighed

Vi har været ude og snakke med Laura og Lady – to studerende, som har givet deres bedste tips til bæredygtighed – både for samfundet og for din økonomi som studerende på SU. 

 

Lady Panaguiton

Studerer erhvervsøkonomi (HA, almen) på Aarhus Universitet i Herning.

Laura Østergaard

Læser professionsbachelor i SKAT på VIA University College i Herning.

Lauras bedste tip til bæredygtighed er genbrug:

“Jeg finder nærmest alt mit tøj og mange ting til boligen i genbrug. Jeg elsker turene og deri samtalerne med de ansatte. Det er alt i alt en hyggelig og billig måde at shoppe næsten alt hvad man har brug for. Derudover er det også bæredygtigt i og med man ikke støtter fast fashion eller dyremisbrug, da man blot finder tingene second hand. Jeg har fundet rigtig mange designer items, som jeg er helt vildt forelsket i! Jeg har bl.a. fundet en burberry trench coat til kun 60 kr. og en chanel taske til kun 28, så vidt jeg husker. Jeg synes det er så vigtigt at tænke på miljøet og ens privatøkonomi, dog er det på ingen måde en sur tjans som fx affaldssortering kan være ;)”

spisebord

Lady fremhæver ECO rense-rondeller som et bæredygtigt alternativ i hverdagen: 

“Når piger, som jeg selv, skal fjerne makeup efter en lang dag, så bruger man som regel engangs vatrondeller til dette. Engangs-vatrondeller kræver tons af vand at producere, hvilket ikke er godt for Moder Jord. Her kan man i stedet købe ECO rense-rondeller, som er genanvendelige og kan komme med i vaskemaskinen. Disse rense-rondeller er ikke kun miljøvenlige, men kan på længere sigt resultere i en besparelse.”

Når det kommer til madlavningen er Lady og Lauras tip at bruge apps såsom “Red Maden” eller “Too Good To Go”:

“Red maden! At købe en mælk der er ved at løbe på dato eller et par lidt brune bananer, fordi man ved, at man skal bruge det snart, er utrolig vigtigt både for miljøet og pengepungen. Selvfølgelig skal man kun gøre det, hvis man ved, at man får varerne brugt, ellers er det en dårlig investering. Ofte er varerne sat ekstra ned og så kan man jo fylde fryseren med bananer til fx smoothies eller laves en lækker banankage. Det er så vigtigt at man ikke, hverken hjemme eller i supermarkederne, smider varer ud, som egentlig ikke er dårlige. Jeg har selv arbejdet i et supermarked og ved, at der bliver smidt meget ud, derfor er det med at springe til, når der laves gode koncepter såsom red maden, too good to go osv. Generelt er det bare vigtigt at holde øje med tilbud for pengepungens skyld, men også købe varer, som er på vej i skraldespanden i butikken, og som man får brugt, for miljøets skyld.”, siger Laura.

“Restauranter og caféer får jo ikke altid solgt al mad og bliver derfor nødt til at smide en masse af det ud, hvilket jo er spild. Dog, så er der firmaer, der har startet adskillige apps, hvor restauranter kan gå ind og f.eks. give en pris på en boks med noget mad, så det ikke bare bliver smidt ud. Dette reducerer madspild gevaldigt, og det er kun til en fordel for studerende, da det er lækkert mad til en billigere pris. Eksempler på disse apps er: RedMaden, Too Good To Go, Mad Skal Spises osv.”, siger Lady.

Minimér plast – Genbrug dine indkøbsposer:

“Væk med plastik! Plastik er vildt ødelæggende for miljøet, så genbrug indkøbsposer, brug net osv. Vælg de varer, der ikke er indrammet i plastik – fx er der en masse frugt, som man kan finde løse og i plastikposer. Oftest er der ikke den store forskel på prisen, men det er bare så vigtigt, da plastik ikke er nemt at lave om (medmindre det er hårdt, hårdt plastik) til noget brugbart igen, så ender det i havet og forurener og i sidste ende ødelægger det smukke hav som vi kender det. Derudover kan det også en god idé at købe økologiske varer, da det på længere sigt er bedre for miljøet, dyrevelfærd og ens sundhed.”, siger Laura. 

poser

Lady stemmer i, og anbefaler hydro-flasker og termokopper: 

“Kampen om reducering af plastik har kørt i mange år, da det især ødelægger havet og havdyr. Hvis man er studerende kan man så hjælpe her ved at købe hydro-flasker og termokopper. Hydro-flasker er især gode, da de holder på det kolde vand i flere timer, og termokopper holder kaffen varm til under flere forelæsninger. Disse alternativer er en super god investering og er så ligetil.” 

spisebord

Læs online og spar på papiret:

“Lydbøger og nota.dk er igen både bedre for pengepungen og for miljøet, da man sparer på papiret. I stedet for at købe dyre bøger til studiet og fritiden, så findes der lydbøger og nota.dk. Hjemmesiden er uhyre god for studerende, da den sender en pdf fil med den købte bog, hvilket er meget billigere end at købe bøgerne fra ny. Det er bedre for miljøet, da man ikke bruger papir, brændstof for forsendelse osv.”, siger Laura.

Find billigere alternativer til egen bil, anbefaler både Lady og Laura: 

“Man kan spare på både sin bil og benzin ved at tage alternativ transport. Herning er en mindre by ift. Aarhus og København, så her kan man hurtigt cykle hen til uddannelses-institutionerne. Fra min lejlighed og hen til BTECH tager det måske 13-15 minutter for mig at cykle. Det er dog forståeligt, at der om vinteren er rigtig koldt, så der vil mange måske helst undgå at cykle. Her kan man evt. tage busser eller tog, men man kan også finde andre at køre med, så man ikke kører hver for sig, og dermed formindske C02-udslip.  Jeg har f.eks. selv en kørselsordning, hvor vi er 3-4 personer, som kører sammen. Her skiftes vi så til at køre, og det er nu også hyggeligt på turen. Win-win.”

DIY – og større glæde for tingene:

“Strik og sy på livet løs! Jeg elsker at strikke og sy forskellige ting. Det er ikke den billigste hobby, men det er klart super hyggeligt og bæredygtigt. Det er bare en fed følelse at være færdig med en sweater, fordi man bare er ekstra glad for den ift. fx en billig trøje i dårlig kvalitet fra H&M. Man har bare ekstra meget kærlighed til ting man selv laver både i sofaen med garn i på pinde og i køkkenet med friske råvarer i hænderne.”, siger Laura. 

spisebord

Indfør en ugentlig vegetardag:

“Produktion af kød bidrager til store mængder af miljøspild og skader. Derfor kan man blive mere opmærksom på det, som man spiser og eventuel reducere ens eget kød forbrug. Derudover, så kan man i takt med reducering af kødforbruget også udskifte mejeriprodukter til veganske. Man kan altid starte småt ud ved, at man f.eks. bytter mælken ud med mandelmælk, i en opskrift bruge vegansk smør i stedet for almindelig eller udskifte køb med grøntsager, såsom broccoli. Jeg har lavet en opskrift på en vegetarisk lasagne, hvor man bruger grøntsager i stedet for oksekød. Husk, at man sagtens kan starte småt ud, så man kan f.eks. også starte ud med, at bruge en købe-bechamelsovs, men efterhånden gøre det mere vegansk.”

Opskrift på vegetarlasagne

Navn går her

Lady deler sin bedste opskrift på en vegetar lasagne: 

Vi har også spurgt Lady og Laura, hvad bæredygtighed betyder for dem i deres hverdag:

“Jeg føler, at bæredygtighed er et ansvar, som vi alle har. Derfor prøver jeg så vidt muligt at tænke over, hvordan jeg kan gøre tingene så miljøvenligt som muligt i min hverdag. I stedet for, at jeg bare smider mit affald i den samme container, så prøver jeg at sortere i det. Til tider, så tror jeg også, at mange mennesker er bæredygtige og miljøvenlige uden, at man helt tænker over det. Dog, så er der altid plads til forbedringer, og det er noget, som jeg ihvertfald selv prøver at tænke meget over.”, siger Lady.

“Jeg prøver at tænke så meget som muligt på miljøet samtidigt med at tænke på min økonomi. Der er mange ting, man kan gøre for at skåne miljøet, men som ikke passer ind i ens liv. Man kan jo godt bo ude i skoven og hverken bruge varme eller el, dog misser man hele udviklingen i samfundet, hvis alle gjorde sådan, derfor er det vigtigt at finde alternativer, så man både kan leve som et ”almindeligt” menneske men også gøre sit for at tænke bæredygtigt. Der er rigtig mange forskellige ting man kan gøre, nogle er mere ekstreme end andre, men det er bare vigtigt at gøre de ting, som passer ind i ens eget liv. Det er så vigtigt at finde en balance mellem miljø, økonomi og så sandeligt også det sociale. Alle de valg, man tager, skal passe til en selv og derfor er det vigtigt at læse noget mere om, hvad man kan gøre, så man får flere valg og mere viden om bæredygtighed og dermed implementere valgene, der passer til en selv, til sit eget liv.”, siger Laura. 

Fylder bæredygtighed noget på jeres studie?

“Ja, meget. Jeg læser erhvervsøkonomi, og vi snakker ofte om, at virksomheder bliver mere og mere miljøvenlige og bæredygtige. Dette er grundet af, at mennesker faktisk tænker mere over det i forhold til f.eks. 100 år siden. Derudover, så er der blevet lavet love omkring dette, som virksomheder skal følge. Yderligere, så snakker vi også ofte om vindmøllevirksomheder, og hvordan de gavner jorden. Så ja, det fylder meget, da vi ofte refererer til bæredygtighed.”, svarer Lady.

“Jeg tænker altid over, at jeg skal have en madpakke og vandflaske med hjemmefra, da jeg ikke har lyst til at købe en ny plastik vandflaske hverdag, hvilket også både ville være dårligt for miljøet og pengepungen. Jeg har også selv brugt nota.dk og jeg ved, at mange af mine medstuderende også har.”, svarer Laura. 

Er du selv blevet nysgerrig på bæredygtighed, og har du lyst til at gå på opdagelse i genbrugsbutikker? Vi har samlet en liste over Hernings genbrugsbutikker, antikvariater, loppemarkeder og bagagerumsmarkeder lige her.

Mere inspiration?

Studerende og iværksætter – dystopi?

Kan man starte egen virksomhed under studiet? Og hvilke overvejelser, bør du gøre dig inden?

Tips til bæredygtighed for studerende

Vi har været ude og snakke med Laura og Lady – to studerende, som har givet deres bedste tips til bæredygtighed – både for samfundet og for din økonomi som studerende på SU.

Find din studievejleder & få hjælp til studievalget

På de enkelte uddannelsessteder i Herning sidder studievejledere klar til at svare på dine spørgsmål om studievalget. Find dem her…

Sommerguide

Hvad skal du bruge sommeren på? Her er en guide til en skøn sommer i Herning

Brug din studieby

Hvad skal du bruge sommeren på? Her er en guide til en skøn sommer i Herning

Sådan søger du boligstøtte

BOLIGSTØTTE Det kan være en jungle, at søge om boligstøtte. Vi hjælper dig!       Hvad er boligstøtte? Boligstøtte er en ydelse, der er tilgængelig for alle, der bor til leje.   Hvem kan få boligstøtte? Som studerende kan du søge om boligstøtte, hvis du bor til...

En tur i det grønne

I DET GRØNNE  Herning har masser af naturskønne områder  Vi har her samlet nogle af Hernings smukke, grønne områder. Klik på linket for at se placeringen på et kort. Se billeder af stederne nedenfor. I centrum af Herning finder du tre parker, som er unikke på...

10 tips til at leve på en SU

Det kan være stramt og til tider kedeligt at leve på en SU.
Her er vores bedste råd til, hvordan pengene kan række længere, men det også kan blive sjovere.

Indlægget Studerende og iværksætter – dystopi? blev først udgivet på Uddannelsesby Herning.

]]>
Find din studievejleder & få hjælp til studievalget https://uddannelsesbyherning.dk/find-din-studievejleder-faa-hjaelp-til-studievalget/ Thu, 19 Nov 2020 08:57:01 +0000 https://uddannelsesbyherning.dk/?p=251080 På de enkelte uddannelsessteder i Herning sidder studievejledere klar til at svare på dine spørgsmål om studievalget. Find dem her...

Indlægget Find din studievejleder & få hjælp til studievalget blev først udgivet på Uddannelsesby Herning.

]]>

Find din studievejleder – få hjælp til studievalg

Måske har du en idé – eller flere – om et studie eller studieretning, du gerne vil ind på. Måske har du brug for hjælp til at koble dine interesser med et konkret studie. Eller du er usikker på f.eks. adgangskravene. På de enkelte uddannelsessteder i Herning sidder studievejledere klar til at svare på dine spørgsmål om studievalget.

I Herning finder du også Studievalg MidtVest

Her kan du få vejledning om valg af videregående uddannelse og karrieremuligheder, som ikke nødvendigvis tager udgangspunkt i en specifik uddannelsesinstitution . Vi tilbyder individuel og afklarende vejledning, der bidrager til processen med at træffe et reflekteret valg af videregående uddannelse. Du vil møde vejledere, der lytter og udfordrer dit uddannelses- og karrierevalg, og som er opdateret på adgangskrav, optagelsesregler og ansøgningsprocedurer.

Du kan booke en samtale i Huset No. 7 i Herning eller online. Læs mere her.

Bliv studerende for en dag

På de fleste uddannelser er der mulighed for at besøge stedet, blive studerende for en dag eller lignende. Der findes også forskellige guides og test du kan tage for at blive klogere på dine interesser. Se mere på de forskellige uddannelsessteders hjemmesider.

I Herning har vi mere end 60 uddannelser

Se en oversigt her.

Find alle uddannelser i Danmark på ug.dk

Mere inspiration?

Studerende og iværksætter – dystopi?

Kan man starte egen virksomhed under studiet? Og hvilke overvejelser, bør du gøre dig inden?

Tips til bæredygtighed for studerende

Vi har været ude og snakke med Laura og Lady – to studerende, som har givet deres bedste tips til bæredygtighed – både for samfundet og for din økonomi som studerende på SU.

Find din studievejleder & få hjælp til studievalget

På de enkelte uddannelsessteder i Herning sidder studievejledere klar til at svare på dine spørgsmål om studievalget. Find dem her…

Sommerguide

Hvad skal du bruge sommeren på? Her er en guide til en skøn sommer i Herning

Brug din studieby

Hvad skal du bruge sommeren på? Her er en guide til en skøn sommer i Herning

Sådan søger du boligstøtte

BOLIGSTØTTE Det kan være en jungle, at søge om boligstøtte. Vi hjælper dig!       Hvad er boligstøtte? Boligstøtte er en ydelse, der er tilgængelig for alle, der bor til leje.   Hvem kan få boligstøtte? Som studerende kan du søge om boligstøtte, hvis du bor til...

En tur i det grønne

I DET GRØNNE  Herning har masser af naturskønne områder  Vi har her samlet nogle af Hernings smukke, grønne områder. Klik på linket for at se placeringen på et kort. Se billeder af stederne nedenfor. I centrum af Herning finder du tre parker, som er unikke på...

10 tips til at leve på en SU

Det kan være stramt og til tider kedeligt at leve på en SU.
Her er vores bedste råd til, hvordan pengene kan række længere, men det også kan blive sjovere.

Indlægget Studerende og iværksætter – dystopi? blev først udgivet på Uddannelsesby Herning.

]]>
Sommerguide https://uddannelsesbyherning.dk/sommerguide2021/ Thu, 24 Jun 2021 12:40:38 +0000 https://uddannelsesbyherning.dk/?p=252601 Hvad skal du bruge sommeren på? Her er en guide til en skøn sommer i Herning

Indlægget Sommerguide blev først udgivet på Uddannelsesby Herning.

]]>

4 tips til din sommer

Sommerguide

Hej derude!

Skal du, eller en du kender bruge et par uger af din sommer i Danmark?
Så udnyt mulighederne i Herningområdet

I denne guide giver vi dig fire tips til specielle og sjove oplevelser i Herning og dens omegn. Du kan bl.a. læse om vores lækre badesøer, vores vilde og forunderlige naturoplevelser, vores fede byliv og ikke mindst vores unikke kulturmuligheder

Hvis du får blod på tanden af vores anbefalinger, kan du med fordel besøge Visit-Hernings detaljerede guide til byen.

Her kan du, i omfattende detaljer, læse om vores dejlige by og de vidunderlige muligheder du har for at opleve den!

Vand i varmen

Der findes ikke noget bedre end at tage en frisk dukkert i den danske sommervarme!

Derfor har du i Herning kommune adgang til 10 offentlige badesøer.

Hver af disse søer er kvalitetstestede og ligger indenfor kørselsrækkevide af Herning by.

Du kan finde mere information og et kort over søerne her:

Badestrand i Herning ved fuglsang sø
Foto: Jannie Nyegaard, VisitHerning

Vil du hellere bade indendørs? Intet problem!

I Herning kommune har du nemlig også adgang til 8 svømmehaller og friluftsbade hvor du kan nyde en kølig dukkert.

Her kan du både finde mere information om stederne, samt et kort.

Naturen omkring Herning

Der findes få ting så afslappende og afstressende som at komme væk fra byen og slappe af i den skønne danske natur. Derfor kan du også med fordel nyde den flotte natur omkring Herning.

Herning gør meget ud af at du skal kunne benytte og nyde naturen omkring dig. Her har du f.eks. mulighed for at gå på lange vandreture i markerede skovområder, benytte din mountainbike på godkendte baner eller give friluftslivet en chance med de opstillede shelters.

natur.herning.dk kan du finde alt den nødvendige information om Hernings naturområder. Hvad end du vil ro i kano, sove under stjernerne eller finde de bedste skovområder, kan natur.herning hjælpe dig til en uforglemmelig oplevelse

Hernings byliv

Har du lyst til at opleve bylivet og Hernings centrum, kan Herning tilbyde dig adgang til over 150 forretninger i centrum. Derudover kan du også benytte Herningcentret for yderligere 80 butikker.

Med over 230 muligheder for at udforske Herning, har du rig mulighed for at opleve alt hvad byen kan tilbyde dig.

Selvfølgelig er ingen shoppetur komplet uden et besøg til en lokal og hyggelig café eller restaurant. Hvad end du er til brunch, asiatisk mad eller en god dansk bøf med kartofler, kan Herning opfylde alle dine kulinariske behov!

Du kan lade dig blive inspireret via en gåtur igennem Herning centrum, eller samle information fra f.eks. Visit Herning

Herning gågade med caféer
Foto: Jannie Nyegaard, VisitHerning

Glem ikke kulturoplevelserne

Når du har oplevet Hernings vidunderlige badesøer, smukke natur og delikate restauranter, skal du
selvfølgelig også opleve Hernings kulturliv!

Herning har kæmpe erfaring med kulturelle oplevelser. Hvad end det er fodboldkampe i MCH Arena, koncerter i Jyske Bank Boxen eller intime koncerter hos Fermaten, kan Herning uden tvivl tilbyde dig en sjov og unik oplevelse. Herning har noget for enhver smag.

Et godt sted at starte er Herning side for kultur. Her kan du finde information om bl.a. Hernings lokale museer, sportsbegivenheder, koncerter og lignende kulturoplevelser.

Herning biograf
Foto: Theis Poulsen

Mere inspiration?

Studerende og iværksætter – dystopi?

Kan man starte egen virksomhed under studiet? Og hvilke overvejelser, bør du gøre dig inden?

Tips til bæredygtighed for studerende

Vi har været ude og snakke med Laura og Lady – to studerende, som har givet deres bedste tips til bæredygtighed – både for samfundet og for din økonomi som studerende på SU.

Find din studievejleder & få hjælp til studievalget

På de enkelte uddannelsessteder i Herning sidder studievejledere klar til at svare på dine spørgsmål om studievalget. Find dem her…

Sommerguide

Hvad skal du bruge sommeren på? Her er en guide til en skøn sommer i Herning

Brug din studieby

Hvad skal du bruge sommeren på? Her er en guide til en skøn sommer i Herning

Sådan søger du boligstøtte

BOLIGSTØTTE Det kan være en jungle, at søge om boligstøtte. Vi hjælper dig!       Hvad er boligstøtte? Boligstøtte er en ydelse, der er tilgængelig for alle, der bor til leje.   Hvem kan få boligstøtte? Som studerende kan du søge om boligstøtte, hvis du bor til...

En tur i det grønne

I DET GRØNNE  Herning har masser af naturskønne områder  Vi har her samlet nogle af Hernings smukke, grønne områder. Klik på linket for at se placeringen på et kort. Se billeder af stederne nedenfor. I centrum af Herning finder du tre parker, som er unikke på...

10 tips til at leve på en SU

Det kan være stramt og til tider kedeligt at leve på en SU.
Her er vores bedste råd til, hvordan pengene kan række længere, men det også kan blive sjovere.

Indlægget Studerende og iværksætter – dystopi? blev først udgivet på Uddannelsesby Herning.

]]>
Brug din studieby https://uddannelsesbyherning.dk/sensommerguide/ Tue, 07 Sep 2021 07:57:43 +0000 https://uddannelsesbyherning.dk/?p=252907 Hvad skal du bruge sommeren på? Her er en guide til en skøn sommer i Herning

Indlægget Brug din studieby blev først udgivet på Uddannelsesby Herning.

]]>

Guide:

Brug din studieby

Kære studerende

Hvad enten du er helt ny studerende eller er tilbage på næste semester, ønsker vi dig en god semesterstart. Her fra Uddannelsesby Herning vil vi opfordre dig til at bruge din studieby.

 

Tag afsted med dine studiekammerater til arrangementer, benyt muligheden for billige billetter til store sports- og/eller koncertoplevelser. Måske savner du selv at dyrke sport og finde fællesskaber i en klub? Det kan vi også hjælpe med.

Gratis fodbold og før-kamp arrangement

Den 26/9 kan du som studerende komme behind the scenes hos FCM og samtidig komme gratis på lægterne når FCM tager imod Randers. Oplev stemningen sammen med dine studiekammerater. Om du er til fodbold eller ej, er det en særlig oplevelse.

BEMÆRK at billetter skal bestilles senest den 15/9.

85% rabat på hjemmekampe

Kom til håndbold, fodbold og ishockey for kun 15,-

Uddannelsesby Herning har aftaler med HC Midtjylland, FC Midtjylland og Herning Blue Fox så studerende kan opleve alle hjemmekampe for kun 15,- pr kamp (det er en rabat på op til 85%)

Studierabat på Fermaten

Koncerter for 100,-

Er du til livemusik, skal du kende Fermaten, som ligger i hjertet af Herning lige bag gågaden.

Fermaten arrangerer ca. 120 koncerter årligt for omkring 20.000 besøgende gæster. Som studerende kan du få adgang til en lang række koncerter i efteråret for kun 100,-

Dyrk sport, find en klub

Har du tidligere dyrket holdsport og savner fællesskabet i en klub?

Eller er du i tvivl om netop din sportsgren findes i Herning, og på hvilket niveau?

Så kan Kristian fra Herning Idrætsråd hjælpe dig på vej.
Han kan kontaktes på 20 66 64 46 eller kh@hir.dk

Herning gågade med caféer

Kontakt Christian

Telefon: 20 66 64 46
Mail: kh@hir.dk

Gode links – til dig der er ny, eller bare vil lære Herning bedre at kende.

Uddannelsesby Herning
Uddannelsesby Herning

Find inspiration til studielivet, fx livet på S.U., løberuter, tips til weekenden.

Herningerkultur
Herningerkultur

Hernings kultursite – tips til koncerter, kunst, events, museer.

Husetno7
Husetno7

kultur og medborgerhus. Fællesskab, aktiviteter, foreninger, cafe og den nye eventbar Justerbar[t]

Visit Herning
Visit Herning

inspiration til seværdigheder, natur og aktiviteter i Herning og omegn.

Mere inspiration?

Studerende og iværksætter – dystopi?

Kan man starte egen virksomhed under studiet? Og hvilke overvejelser, bør du gøre dig inden?

Tips til bæredygtighed for studerende

Vi har været ude og snakke med Laura og Lady – to studerende, som har givet deres bedste tips til bæredygtighed – både for samfundet og for din økonomi som studerende på SU.

Find din studievejleder & få hjælp til studievalget

På de enkelte uddannelsessteder i Herning sidder studievejledere klar til at svare på dine spørgsmål om studievalget. Find dem her…

Sommerguide

Hvad skal du bruge sommeren på? Her er en guide til en skøn sommer i Herning

Brug din studieby

Hvad skal du bruge sommeren på? Her er en guide til en skøn sommer i Herning

Sådan søger du boligstøtte

BOLIGSTØTTE Det kan være en jungle, at søge om boligstøtte. Vi hjælper dig!       Hvad er boligstøtte? Boligstøtte er en ydelse, der er tilgængelig for alle, der bor til leje.   Hvem kan få boligstøtte? Som studerende kan du søge om boligstøtte, hvis du bor til...

En tur i det grønne

I DET GRØNNE  Herning har masser af naturskønne områder  Vi har her samlet nogle af Hernings smukke, grønne områder. Klik på linket for at se placeringen på et kort. Se billeder af stederne nedenfor. I centrum af Herning finder du tre parker, som er unikke på...

10 tips til at leve på en SU

Det kan være stramt og til tider kedeligt at leve på en SU.
Her er vores bedste råd til, hvordan pengene kan række længere, men det også kan blive sjovere.

Indlægget Studerende og iværksætter – dystopi? blev først udgivet på Uddannelsesby Herning.

]]>
Sådan søger du boligstøtte https://uddannelsesbyherning.dk/saadan-soeger-du-boligstoette/ Sat, 20 Jul 2019 07:31:09 +0000 https://uddannelsesbyherning.dk/?p=248963 Indlægget Sådan søger du boligstøtte blev først udgivet på Uddannelsesby Herning.

]]>

SÅDAN SØGER DU

BOLIGSTØTTE

Det kan være en jungle, at søge om boligstøtte.
Vi hjælper dig!

 

 

 

Hvad er boligstøtte?

Boligstøtte er en ydelse, der er tilgængelig for alle, der bor til leje.

 

Hvem kan få boligstøtte?

Som studerende kan du søge om boligstøtte, hvis du bor til leje med eget køkken. Det kræver desuden, at du bor i boligen hele året.

Hvis du bor sammen med din kæreste, din bror/søster eller måske flere af dine venner, så er det kun én af jer, der kan få udbetalt boligstøtte. Det er også muligt, at jeres boligstøtte bliver udbetalt direkte til jeres boligselskab, som trækker beløbet fra jeres husleje. (Gælder dog ikke ved privat leje)

Hvis dine forældre har købt lejligheden til dig, kan du stadig søge om at få udbetalt boligstøtte efter de almindelige regler. Dette kræver blot, at du har underskrevet en lejekontrakt med dem.

Du kan søge om boligstøtte, hvis du er lejer i et fremlejeforhold. Her er det vigtigt, at du får udarbejdet en lejekontrakt mellem dig og din fremlejegiver. Ved ansøgningen om boligstøtte skal du medsende en kopi af din fremlejekontrakt. Du skal også være opmærksom på, om din fremlejegiver har meldt sin flytning til folkeregistret. Det er nemlig sådan, at når du søger om boligstøtte, så bliver der kigget på indkomsten for den pågældende beboer ifølge folkeregistret. Din fremlejegivers indkomst vil dermed blive medregnet, hvilket kan medføre, at du mister retten til din boligstøtte, fordi den registrerede indkomst for adressen er for høj.

 

Hvor meget kan man få i boligstøtte?

Boligstøtten beregnes ud fra forskellige forhold. Bl.a. indgår forhold som boligens størrelse, husleje, antallet af beboere samt disses årlige indkomst.

Husstandens Indkomst
Husstandens indkomst har betydning for fastlæggelse af størrelsen på din boligstøtte. Ved udregningen af denne indkomst indgår bl.a.:

 

 

Løn

Indtægt ved selvstændig virksomhed
SU
(Uddannelsesstøtte)
Positiv kapitalindkomst

Husstandens formue
Hvis du har en opsparing stående, er der risiko for, at denne vil påvirke din boligstøtte. I tilfælde af, at din formue overstiger et bestemt beløb, lægges der et formuetillæg oven i din årlige indkomst. I 2018 må du og øvrige beboere i lejemålet have en samlet formue på 756.100 kr., uden at det vil blive inddraget i udregningen af den tildelte boligstøtte.

Din formue består ikke blot af din opsparing. Værdien på din bil, gæld m.m. medregnes også i din samlede formue.

Lejemålets størrelse
Hvis dit lejemål er større end 65 m2, er du berettiget til at modtage en mindre boligstøtte. Denne grænse stiger med 20 m2 pr. extra beboende i lejemålet. Det vil sige, at hvis du bor med 2 roommates, er i berettiget til at modtage fuld boligstøtte, så længes jeres lejemål er mindre end 105 m2. Hvis du bor alene i et lejemål på 70 m2, vil du modtage 70% af din ellers berettiget boligstøtte.

borger.dk kan du beregne cirkastørrelsen på din berettigede boligstøtte. Du skal logge ind med NemID.

Hvordan søger man boligstøtte?

Du søger om boligstøtte digitalt på borger.dk.
OBS: du kan også søge via en blanket, hvis du er digitalt undtaget.

Husleje
Du vil blive bedt om at oplyse din husleje. Du skal huske, at dette er din husleje eksklusiv forbrug, der skal angives. Du skal altså ikke regne forbrug med her.

Forbrug, der ikke skal medregnes i din husleje:

 

Varme
Forudbetalt leje
Vaskeri udgifter
Fælles antenneudgifter
Vand
El
Telefon & internet
Indskud & afdrag på indskud

 

Hvis du betaler særskilt til forbedringer af lejemålet, kan du lægge dette beløb til din husleje.

Gem undervejs
Undervejs i udfyldningen af formularen på hjemmesiden, kan du gemme. Du kan altid lukke det ned og udfylde videre senere, uden at det hele slettes.
Det kan f.eks. være, at du skal finde dokumentation undervejs, men ikke lige har tid til at gøre det på det tidspunkt.


Privat lejebolig
Hvis du bor privat til leje, er det en god idé at have fundet lejekontrakten frem. Denne skal nemlig medsendes i din ansøgning om boligstøtte. Det er et krav, at lejekontrakten skal være underskrevet af udlejer.


Alment boligselskab
Når du bor til leje i en lejebolig i et alment boligselskab, behøver du ikke indsende din lejekontrakt. Udbetaling Danmark får i dette tilfælde selv alle relevante oplysninger fra dit boligselskab.


Flytning til folkeregistret
Husk at melde flytning til folkeregistret i god tid. Det er også en god idé, at gøre dette inden du søger om boligstøtte. Når du har meldt din flytning, kan du søge om boligstøtte.

Din ansøgning til Udbetaling Danmark behandles dog først efter, at du er flyttet ind. Af denne grund modtager du også først boligstøtte efter, at du er flyttet ind.


30 dage efter indflytning
Hvis du ønsker boligstøtte fra den dag, du er flyttet ind, skal du søge senest 30 dage efter, at du er flyttet ind. Du vil herefter få boligstøtte betalt med tilbagevirkende kraft, når din ansøgning er behandlet.

Hvis du har brug for yderligere hjælp, kan du bruge denne guide.

Hvordan får jeg boligstøtten?

Der er to måder din boligstøtte kan blive udbetalt på. Den kan den blive udbetalt direkte til dig, og vil derved gå ind på din bankkonto hver måned. Ellers bliver den udbetalt til dit boligselskab. Her vil boligselskabet fraregne boligstøtten fra din månedlige leje.

Ingen minder dig om, at hvis du ønsker boligstøtte udbetalt tidligst muligt, du skal søge om boligstøtte senest 30 dage efter indflytningsdagen.

Hvad sker der når jeg flytter? 

Din berettiget boligstøtte flytter ikke automatisk med dig, når du flytter adresse. Ved fraflytning skal du gå ind på borger,dk og stoppe boligstøtten på din forhenværende adresse, og søge boligstøtte til din nye adresse påny.

 

Kilde: borger.dk

 

 

 

10 tips til at leve på en SU

Indlægget Sådan søger du boligstøtte blev først udgivet på Uddannelsesby Herning.

]]>
En tur i det grønne https://uddannelsesbyherning.dk/en-tur-i-det-groenne/ Fri, 20 Mar 2020 08:32:38 +0000 https://uddannelsesbyherning.dk/?p=248890 Indlægget En tur i det grønne blev først udgivet på Uddannelsesby Herning.

]]>

EN TUR

I DET GRØNNE 

Herning har masser af naturskønne områder

 

Vi har her samlet nogle af Hernings smukke, grønne områder. Klik på linket for at se placeringen på et kort. Se billeder af stederne nedenfor.

I centrum af Herning finder du tre parker, som er unikke på hver deres måde. Mindeparken ligger lige bag Fredens Kirke på Parkvej. Her finder du skulpturelle træer og hække, legeplads og et stort åbent grønt areal. Søndre anlæg ligger lige bag togstationen, her finder du en rideskole, en lille sø, grillområde, bænke og borde rundt omkring i parken, fodbold- og basketbane og et lille stykke med skov. Vestre anlæg er et oplagt valg til en hyggelig picnic, her finder du nogle af de største og ældste træer i Herning. Der er et springvang i parken og en lille have med blomster. Alle parkerne er vel besøgte i sommermånederne.

De Geometriske Haver ligger lige mellem AU Herning og Birk Centerpark. Området er gemt bag lidt skov, når man kommer forbi dette ligger haverne i midten af en stor græsplæne. I de forskellige former er der bænke og hyggelige områder til at nyde solen. 

Løvbakke dyrehave er en 53 ha lukket skovområde med 50 dådyr. I forbindelse med Løvbakke dyrehave ligger der også et naturcenter og en hundeskov på samme sted. Her er der god mulighed for at komme ud og være en del af naturen.

Fuglsang sø er Hernings svar på stranden. Søen er en kunstig bade sø med et lille stykke strand, som bliver brugt hyppigt når vejret er godt. Der er en badebro og stier rundt om hele søen, så man kan går eller løbe en god tur.

 

 

8 Romantiske steder i Herning

Indlægget En tur i det grønne blev først udgivet på Uddannelsesby Herning.

]]>
10 tips til at leve på en SU https://uddannelsesbyherning.dk/10-tips-til-at-leve-paa-en-su/ Thu, 06 Feb 2020 10:02:11 +0000 https://uddannelsesbyherning.dk/?p=248059 Det kan være stramt og til tider kedeligt at leve på en SU.
Her er vores bedste råd til, hvordan pengene kan række længere, men det også kan blive sjovere.

Indlægget 10 tips til at leve på en SU blev først udgivet på Uddannelsesby Herning.

]]>

10 tips til at leve på en SU

Det kan være stramt og til tider kedeligt at leve på en SU.
Her er vores bedste råd til, hvordan pengene kan række længere, men det også kan blive sjovere.

1. Stå tidligt op i weekenderne og spar penge på mad
Supermarkederne mærker varer ned om aftenen, efter luk eller tidligt morgen næste dag og der er mange penge at spare.

2. Lav større portioner mad
Så er der mad til et par dage eller som kan fryses ned. Det kan både spare dig tid og penge at lave større portioner, som du nemt kan varme op igen.

3. Køb brugt i stedet for nyt (også for miljøet)
Der er så mange muligheder for at købe og sælge brugt i dag på diverse apps og hjemmesider.

4. Benyt dig af gratis streaming tjenester
Og spar penge. Der er massere af gratis streamingtjenester som; dr.dk, Viafree, Filmstriben og D-play.

5. Hent appen For resten
Den er lavet af Forbrugerrådet Tænk og kan bruges til de rester du har derhjemme. Den giver dig idéer til, hvad du kan lave med dem hvis du selv har mistet fantasien.

6. Lav mad sammen med vennerne i stedet for at tage ud og spise
Det er både mere hyggeligt og afslappet at være hjemme hos en af jer selv.

7. Lav filmaftener sammen med vennerne i stedet for at tage i biffen
I slipper for dyre popcorn, dårlig sodavand og folk som forstyrrer midt under filmen.

8. Spar penge på dine studiebøger
Vi ved alle dette er et af de største udgifter, der er ved at gå på en videregående uddannelser, men der er andre muligheder end blot at købe bøgerne fra ny. Du kan eventuelt låne dem på biblioteket eller købe dem brugt.

9. Hent en app som kan give overblik over økonomien
Der er ved at være en del apps derude, som kan hjælpe dig med at holde et overblik over økonomien og hvor alle dine penge forsvinder hen (hvis du er en af dem, som altid sidst på måneden føler du er broke). Her er nogle af de bedste: Spiir, Lommebudget og Weekly

10. Husk madpakken
Ofte glemmer man madpakken og ender med at købe noget nede i kantinen. Det bliver rigtig dyrt i længden og du kan hurtigt spare penge ved selv at lave din egen frokost.

Af Saskia, studerende på Erhvervsakademi

Mere inspiration?

Studerende og iværksætter – dystopi?

Kan man starte egen virksomhed under studiet? Og hvilke overvejelser, bør du gøre dig inden?

Tips til bæredygtighed for studerende

Vi har været ude og snakke med Laura og Lady – to studerende, som har givet deres bedste tips til bæredygtighed – både for samfundet og for din økonomi som studerende på SU.

Find din studievejleder & få hjælp til studievalget

På de enkelte uddannelsessteder i Herning sidder studievejledere klar til at svare på dine spørgsmål om studievalget. Find dem her…

Sommerguide

Hvad skal du bruge sommeren på? Her er en guide til en skøn sommer i Herning

Brug din studieby

Hvad skal du bruge sommeren på? Her er en guide til en skøn sommer i Herning

Sådan søger du boligstøtte

BOLIGSTØTTE Det kan være en jungle, at søge om boligstøtte. Vi hjælper dig!       Hvad er boligstøtte? Boligstøtte er en ydelse, der er tilgængelig for alle, der bor til leje.   Hvem kan få boligstøtte? Som studerende kan du søge om boligstøtte, hvis du bor til...

En tur i det grønne

I DET GRØNNE  Herning har masser af naturskønne områder  Vi har her samlet nogle af Hernings smukke, grønne områder. Klik på linket for at se placeringen på et kort. Se billeder af stederne nedenfor. I centrum af Herning finder du tre parker, som er unikke på...

10 tips til at leve på en SU

Det kan være stramt og til tider kedeligt at leve på en SU.
Her er vores bedste råd til, hvordan pengene kan række længere, men det også kan blive sjovere.

Indlægget Studerende og iværksætter – dystopi? blev først udgivet på Uddannelsesby Herning.

]]>
Vil du være frivillig? https://uddannelsesbyherning.dk/vil-du-vaere-frivillig/ Fri, 14 Feb 2020 09:51:45 +0000 https://uddannelsesbyherning.dk/?p=247997 Herning har mange muligheder, hvis du har lyst til at prøve kræfter med frivilligt arbejde. Det kan være alt fra at hjælpe unge, hjælpe til ved koncerter, events eller støtte op om de forskellige udbud der er i byen.

Indlægget Vil du være frivillig? blev først udgivet på Uddannelsesby Herning.

]]>

Vil du være frivillig?

Herning har mange muligheder, hvis du har lyst til at prøve kræfter med frivilligt arbejde. Det kan være alt fra at hjælpe unge, hjælpe til ved koncerter, events eller støtte op om de forskellige udbud der er i byen.

Daniel har været frivillig hos Fermaten i fire år ved siden af studiet og deltidsjobbet. Vi har talt med ham om, hvad det vil sige at være frivillig, og hvad han får ud af det.

Hvorfor har du valgt at blive frivillig hos Fermaten?
“Der var mulighed, for at jeg kunne udvikle mig med lyd og lys.”

Hvordan er fællesskabet?
“Godt sammenhold og fedt fællesskab, som er en bonus ved at være her.”

Hvordan får du det til at hænge sammen med studie og job?
“Til tider kan det være presset, men det afhænger af sæsonen på både job, studiet og her på Fermaten. Men interessen for fællesskabet og Fermaten gør, at det ikke er noget problem at komme afsted.”

Daniel,
studerende på Erhvervsakademi MidtVest

Mulighederne for frivilligt arbejde i Herning er mange, her er nogle af vores bedste bud til dig som studerende:

Headspace er et fristed for unge. For dig som frivillig får du muligheden for at hjælpe unge i alderen 12-25 år. Her er ingen problemer er for små eller for store. Headspace er et frirum for de unge, hvor de kan blive set, hørt og forstået – et sted væk fra hverdagen og dens dertilhørende problemer. Hvis det lyder som noget for dig, så gå ind og læs mere om muligheden her.

Fermaten er Hernings musikhus, hvor kendte kunstnere, foredragsholdere og events holder sted. Ved at være frivillig her, har du muligheden for at blive en del af et fællesskab, hvor ingen opgaver er for små. Mulighederne går lige fra garderobe til at hjælpe backstage.
Lyder det interessant, så gå ind og læs om muligheden her.

Huset No 7 er et multihus, hvor kreativitet er i højsædet. I Huset No 7 er de altid klar på nye tiltag, som bliver iværksat af frivillige.
Det kunne fx være; workshops i værkstedet, foredrag i lokalerne eller noget helt tredje? Hvis du har en idé så kontakt Huset No 7 og få en snak.

Terminalen er ligger i et nedlagt posthus, hvor der er opstået en indendørs skaterpark, pole-dance studio, klatrevæg, e-sports rum, parkour areal og en lille scene til musik. Ta’ kontakt til dem og hør om dine muligheder for at blive en del af Hernings undergrundsmiljø her.

Kontrast er et selvskabt ungdomshus, hvor de unge er i centrum. Her vil du blive en del af et anderledes fællesskab, hvor mangfoldighed og åbenhed er i fokus. Hvis det lyder som noget for dig, så kontakt dem her.

Scene7 – et sted hvor musik opstår.
Her har du mulighed for at være en del af fællesskabet, om det er bag scenen, i baren eller være med til at arrangere events er helt op til dig, mulighederne er i hvert fald mange hos Scene7. Kontakt dem her og hør mere.

Ventilen Herning
Hos Ventilen er ensomhed i fokus, eller det at hjælpe unge med ikke at føle sig ensom. Her er samvær og hygge en stor del af det, at være frivillig, det kan være i huset, som ude af det. Kontakt Ventilen her, hvis det lyder som noget for dig.

Frivilligcenter Herning
Dette er en paraply-organisation for frivillige, sociale foreninger i Herning Kommune. Frivilligcenter Herning kan hjælpe med at finde et frivilligt job der matcher netop dine kompetencer og ønsker.

FCM og BlueFox
I den sportslige genre har vi mange store sportskampe i Herning, og du kan også blive frivillig i FCM eller Herning BlueFox og fx arbejde med afviklingen af de store fodbold- og ishockeykampe.

Herning By
I Herning er der mange events året rundt og ofte store af slagsen. Som frivillig er man med på første parket til for eksempel U21 fodbold-EM, Giro d’Italia, EM i kortbanesvømning og Jyske Bank Boxens 5-års fødselsdagsfest. Mulighederne er mange og varierende, så der er plads til alle. Hvis det lyder som noget for dig, så ta’ kontakt her.

Mere inspiration?

Studerende og iværksætter – dystopi?

Kan man starte egen virksomhed under studiet? Og hvilke overvejelser, bør du gøre dig inden?

Tips til bæredygtighed for studerende

Vi har været ude og snakke med Laura og Lady – to studerende, som har givet deres bedste tips til bæredygtighed – både for samfundet og for din økonomi som studerende på SU.

Find din studievejleder & få hjælp til studievalget

På de enkelte uddannelsessteder i Herning sidder studievejledere klar til at svare på dine spørgsmål om studievalget. Find dem her…

Sommerguide

Hvad skal du bruge sommeren på? Her er en guide til en skøn sommer i Herning

Brug din studieby

Hvad skal du bruge sommeren på? Her er en guide til en skøn sommer i Herning

Sådan søger du boligstøtte

BOLIGSTØTTE Det kan være en jungle, at søge om boligstøtte. Vi hjælper dig!       Hvad er boligstøtte? Boligstøtte er en ydelse, der er tilgængelig for alle, der bor til leje.   Hvem kan få boligstøtte? Som studerende kan du søge om boligstøtte, hvis du bor til...

En tur i det grønne

I DET GRØNNE  Herning har masser af naturskønne områder  Vi har her samlet nogle af Hernings smukke, grønne områder. Klik på linket for at se placeringen på et kort. Se billeder af stederne nedenfor. I centrum af Herning finder du tre parker, som er unikke på...

10 tips til at leve på en SU

Det kan være stramt og til tider kedeligt at leve på en SU.
Her er vores bedste råd til, hvordan pengene kan række længere, men det også kan blive sjovere.

Indlægget Studerende og iværksætter – dystopi? blev først udgivet på Uddannelsesby Herning.

]]>
Har du brug for en snak? https://uddannelsesbyherning.dk/har-du-brug-for-en-snak/ Wed, 19 Feb 2020 09:15:52 +0000 https://uddannelsesbyherning.dk/?p=248617 Livet som studerende går ikke altid som planlagt eller forventet. Måske er fagene og undervisningen helt anderledes en du troede, måske bliver du i tvivl om du har valgt rigtigt, måske har det været svært at flytte hjemme fra eller du har ikke fået de venner eller den omgangskreds du håbede på i din nye studieby...

Indlægget Har du brug for en snak? blev først udgivet på Uddannelsesby Herning.

]]>

HAR DU

brug for en snak?

Livet som studerende går ikke altid som planlagt eller forventet.

Måske er fagene og undervisningen helt anderledes en du troede, måske bliver du i tvivl om du har valgt rigtigt, måske har det været svært at flytte hjemmefra, eller du har ikke fået de venner eller den omgangskreds, som du håbede på i din nye studieby. Det kan også være, at du er skrækslagen for at gå til eksamen eller noget helt syvende. Der er er hjælp at hente mange forskellige steder i Herning, hvor du er i centrum og ikke noget problem er for stort eller for småt.

Studievejledningen på din uddannelsesinstitution

De kan hjælpe med meget mere end du tror. De er til for at lytte til, hvad du går og tumler med. Det kan være du lige har mistet et familiemedlem og derfor har svært ved at følge med på studiet. Du kan være blevet i tvivl om den uddannelse du har valgt, virkelig er noget for dig eller at du bare synes, at det er svært at få et hele det at gå op. Alt dette kan studievejlederne hjælpe dig med, uanset hvilket studie du er på.

 

 

 

 

Hos UngMod er de klar til at hjælpe hvis du oplever angst eller stress, problemer på din uddannelse eller job, med familien eller vennerne. De kan også hjælpe, hvis du føler dig trist eller har problemer med selvværdet. De er klar til at hjælpe dig 24/7 og det er altid gratis og anonymt at få hjælp fra dem.

 

 

 

 

 

GirlTalk

Arbejder dagligt med at minde unge piger om deres værdi og tale med dem om deres trivsel. På GirlTalk giver de mulighed for at få luftet svære tanker og følelser, men også glæder og succeser. Det sker gennem gratis og anonym chat- og SMS-rådgivning, samtalegrupper samt psykologsamtaler og foredrag. På GirlTalk kan man tale om det hele – alt fra kropslige forandringer, problemer med forældre, lavt selvværd og ensomhed til selvmordstanker, selvskade og spiseforstyrrelser.

 

 

 

 

Boblberg

På Boblberg kan du finde nye fællesskaber – eller skabe dine egne. Her inspireres du til at dele dine interesser, og måske får du endda lyst til at opsøge andres. Det er et uformelt forum, hvor det ikke handler om at opstille et perfekt billede, og det er hverken nødvendigt med billede eller en profiltekst. I stedet er Boblberg et sted, hvor du har en unik mulighed for at finde andre, der står i samme situation som dig, og leder efter det samme.

 

 

 

I Headspace kan du tale om alt og dem du taler med er oftest unge mennesker, som kan relatere til din alder og de ting du tænker på. De er altid klar på at lytte og intet problem er for stort eller for småt.
Det kunne for eksempel være mobning, spiseforstyrrelse, kærestesorg, misbrug, ensomhed, at skade sig selv, boligproblemer eller noget helt andet som tynger dig og din hverdag.

 

 

 

 

 

Ventilen

Ventilen har fokus på ensomhed. Det er frivillige som er hos Ventilen; de er der for at vise tillid, være nærværende og hjælpe med at udvikle dine kompetencer. Hos Ventilen er der altid en som vil lytte; de er der for din skyld.

 

 

 

 

 

Gennem studenterpræsten tilbydes de studerende en samtale i fuld fortrolighed. Det kan dreje sig om sorg, identitetsproblemer, stress, eksamensangst og hjemve.

 

 

 

 

Mere inspiration?

Studerende og iværksætter – dystopi?

Kan man starte egen virksomhed under studiet? Og hvilke overvejelser, bør du gøre dig inden?

Tips til bæredygtighed for studerende

Vi har været ude og snakke med Laura og Lady – to studerende, som har givet deres bedste tips til bæredygtighed – både for samfundet og for din økonomi som studerende på SU.

Find din studievejleder & få hjælp til studievalget

På de enkelte uddannelsessteder i Herning sidder studievejledere klar til at svare på dine spørgsmål om studievalget. Find dem her…

Sommerguide

Hvad skal du bruge sommeren på? Her er en guide til en skøn sommer i Herning

Brug din studieby

Hvad skal du bruge sommeren på? Her er en guide til en skøn sommer i Herning

Sådan søger du boligstøtte

BOLIGSTØTTE Det kan være en jungle, at søge om boligstøtte. Vi hjælper dig!       Hvad er boligstøtte? Boligstøtte er en ydelse, der er tilgængelig for alle, der bor til leje.   Hvem kan få boligstøtte? Som studerende kan du søge om boligstøtte, hvis du bor til...

En tur i det grønne

I DET GRØNNE  Herning har masser af naturskønne områder  Vi har her samlet nogle af Hernings smukke, grønne områder. Klik på linket for at se placeringen på et kort. Se billeder af stederne nedenfor. I centrum af Herning finder du tre parker, som er unikke på...

10 tips til at leve på en SU

Det kan være stramt og til tider kedeligt at leve på en SU.
Her er vores bedste råd til, hvordan pengene kan række længere, men det også kan blive sjovere.

Indlægget Studerende og iværksætter – dystopi? blev først udgivet på Uddannelsesby Herning.

]]>