Find din studievejleder – få hjælp til studievalg

Måske har du en idé – eller flere – om et studie eller studieretning, du gerne vil ind på. Måske har du brug for hjælp til at koble dine interesser med et konkret studie. Eller du er usikker på f.eks. adgangskravene. På de enkelte uddannelsessteder i Herning sidder studievejledere klar til at svare på dine spørgsmål om studievalget.

I Herning finder du også Studievalg MidtVest

Her kan du få vejledning om valg af videregående uddannelse og karrieremuligheder, som ikke nødvendigvis tager udgangspunkt i en specifik uddannelsesinstitution . Vi tilbyder individuel og afklarende vejledning, der bidrager til processen med at træffe et reflekteret valg af videregående uddannelse. Du vil møde vejledere, der lytter og udfordrer dit uddannelses- og karrierevalg, og som er opdateret på adgangskrav, optagelsesregler og ansøgningsprocedurer.

Du kan booke en samtale i Huset No. 7 i Herning eller online. Læs mere her.

Bliv studerende for en dag

På de fleste uddannelser er der mulighed for at besøge stedet, blive studerende for en dag eller lignende. Der findes også forskellige guides og test du kan tage for at blive klogere på dine interesser. Se mere på de forskellige uddannelsessteders hjemmesider.

I Herning har vi mere end 60 uddannelser

Se en oversigt her.

Find alle uddannelser i Danmark på ug.dk

Mere inspiration?

Studerende og iværksætter – dystopi?

Kan man starte egen virksomhed under studiet? Og hvilke overvejelser, bør du gøre dig inden?

Tips til bæredygtighed for studerende

Vi har været ude og snakke med Laura og Lady – to studerende, som har givet deres bedste tips til bæredygtighed – både for samfundet og for din økonomi som studerende på SU.

Sommerguide

Hvad skal du bruge sommeren på? Her er en guide til en skøn sommer i Herning

Brug din studieby

Hvad skal du bruge sommeren på? Her er en guide til en skøn sommer i Herning

Sådan søger du boligstøtte

BOLIGSTØTTE Det kan være en jungle, at søge om boligstøtte. Vi hjælper dig!       Hvad er boligstøtte? Boligstøtte er en ydelse, der er tilgængelig for alle, der bor til leje.   Hvem kan få boligstøtte? Som studerende kan du søge om boligstøtte, hvis du bor til...

En tur i det grønne

I DET GRØNNE Herning har masser af naturskønne områder  Vi har her samlet nogle af Hernings smukke, grønne områder. Klik på linket for at se placeringen på et kort. Se billeder af stederne nedenfor. I centrum af Herning finder du tre parker, som er unikke på hver...

10 tips til at leve på en SU

Det kan være stramt og til tider kedeligt at leve på en SU.
Her er vores bedste råd til, hvordan pengene kan række længere, men det også kan blive sjovere.

Vil du være frivillig?

Herning har mange muligheder, hvis du har lyst til at prøve kræfter med frivilligt arbejde. Det kan være alt fra at hjælpe unge, hjælpe til ved koncerter, events eller støtte op om de forskellige udbud der er i byen.