Hernings undergrundskultur

Hvis du er på jagt efter nye oplevelser der ligger udenfor det mainstream udvalg der fylder langt det meste, kan det være svært at se hvor du skal lede. Men i Herning lever subkulturerne i bedste velgående, og du er sikker op at få dig en på opleveren – uanset om genren, stedet og temaet er helt nyt for dig. Her er 3 bud på steder du bør undersøge, hvis du vil opleve noget af Hernings subkultur.

Kontrast

Kontrast er et Ungdomshus i Herning. Kontrast beskriver sig selv som et selvskabt miljø der udstråler åbenhed og muligheder. Det er et dynamisk miljø hvor alle tager ansvar, medvirker og bidrager til et selvstyrende ungdomshus med plads til alle. Det er derfor svært at spå hvilke arrangementer der vil være på plakaten, men det bliver helt sikkert en oplevelse. Du kan tit opleve events indenfor smalle genrer, med upcoming bands eller nye kulturelle tendenser inden for ungdomskulturen.

Hold øje med Kontrast på Facebook, Instagram og Snapchat

Terminalen

Terminalen er Herning´s nye multihus og kulturFabrikkens nye hjem. Formålet er, at samle alle urbane sportsgrene og subkulturer under et tag og samtidig give dem de rette faciliteter så har de bedste forhold til at udvikle deres talenter i.

I Terminalen er der klatre miljø med lave og høje boulder vægge. Et af nordens største skateparker og parkour areal. Der er et Calisthenics område til styrketræning, poledancing, et træningcenter til Boksning, Thaiboksning og MMA. Terminalen tilbyder også øvelokaler, e-sport, et kreativt værksted, mødelokaler, en street-basket bane og meget andet.

Derudover, kan du ofte opleve live musik, der er udover det mainstream udvalg. Hold øje med “KLUB74” på plakater og online.

Hold øje med Terminalen på Facebook.

Frekvens

Frekvens er et samarbejde mellem Fermaten og Scene 7 og handler om ny, ung livemusik og alle de gode oplevelser, der følger med – både for bands og publikum.

Her styrkes musikmiljøet i Herning med en række koncerter, hvor der præsenteres nogle af de bedste nye bands hentet fra både Herning og udenbys.

Du vil kunne opleve upcoming musik ca. en gang om måneden.

Hold øje med Frekvens på Facebook.

ReSpin

ReSpin beskriver sig selv som en “moderne oldschool pladebutik”.
Udover at være en (super fed) pladebutik, afholder ReSpin begivenheder, hvor du kan komme tæt på forskellige emner, kunstnere og meget andet. 

Hold øje med ReSpin på Facebook og Instagram.

Mere inspiration?

Undergrundskulturen i Herning

Hernings undergrundskulturHvis du er på jagt efter nye oplevelser der ligger udenfor det mainstream udvalg der fylder langt det meste, kan det være svært at se hvor du skal lede. Men i Herning lever subkulturerne i bedste velgående, og du er sikker op at få dig en...

Jul i Herning

Jul i HerningSå står den på Jul i Herning og nu skal der julehygges. Vi kan allerede mærke, at Herning er ved at tage tilløb til en masse hyggelige juleoplevelser. Her på siden kan du danne dig et overblik over nogle af de hyggeligste julearrangementer der er i...

10 insider-tips til oplevelser i Herning

Hvad kan man opleve i Herning? Her får du 10 forslag til ting du kan lave med dine studiekammerater.

Find de bedste genbrugsbutikker og loppemarkeder

Er du til genbrug? Her får du inspiration til hvor du finder dit næste genbrugskup i Herning.

8 romantiske steder i Herning

8 romantiske steder i HerningHerning er ny by sammenlignet med mange andre danske byer. Alligevel gemmer den på mange hyggelige steder - kendte og ukendte - hvor du kan gå en tur med kæresten ❤ Her er 8 udvalgte tips:1. Tag en tur i shelter ved ”De Unges Plantage”...

På besøg i en studiebolig

På besøg i en studieboligDette indlæg er venligst lånt af Boligindretning & kreativitet plus+ og skrevet af Josephine Lund Kristensen  Min veninde Ditte bor sammen med sin kæreste Mikkel i Birk i udkanten af Herning. De bor i et område med studieboliger som...

Fem fede løberuter

Fem fede løberuterTrænger benene til at blive brugt, eller kan de ikke stå stille? Udforsk Herning mens du er aktiv. Vi har fundet fem løberuter, som kan give dig sved på panden.1. Løb rundt i BirkEn god måde at lære et område at kende på, er ved at tage en...

12 tips til din weekend

Mangler du inspiration til din weekend? Her er 12 tips til ting du kan lave.