Undergrundskulturen i Herning

Undergrundskulturen i Herning: Hvis du er på jagt efter nye oplevelser der ligger udenfor det mainstream udvalg der fylder langt det meste, kan det være svært at se hvor du skal lede. Men i Herning lever subkulturerne i bedste velgående, og du er sikker op at få dig en på opleveren – uanset om genren, stedet og temaet er helt nyt for dig. Her er 3 bud på steder du bør undersøge, hvis du vil opleve noget af Hernings subkultur.

Kontrast

Kontrast er et Ungdomshus i Herning. Kontrast beskriver sig selv som et selvskabt miljø der udstråler åbenhed og muligheder. Det er et dynamisk miljø hvor alle tager ansvar, medvirker og bidrager til et selvstyrende ungdomshus med plads til alle. Det er derfor svært at spå hvilke arrangementer der vil være på plakaten, men det bliver helt sikkert en oplevelse. Du kan tit opleve events indenfor smalle genrer, med upcoming bands eller nye kulturelle tendenser inden for ungdomskulturen.

Hold øje med Kontrast på Facebook, Instagram og Snapchat

Terminalen

Terminalen er Herning´s nye multihus og kulturFabrikkens nye hjem. Formålet er, at samle alle urbane sportsgrene og subkulturer under et tag og samtidig give dem de rette faciliteter så har de bedste forhold til at udvikle deres talenter i.

I Terminalen er der klatre miljø med lave og høje boulder vægge. Et af nordens største skateparker og parkour areal. Der er et Calisthenics område til styrketræning, poledancing, et træningcenter til Boksning, Thaiboksning og MMA. Terminalen tilbyder også øvelokaler, e-sport, et kreativt værksted, mødelokaler, en street-basket bane og meget andet.

Derudover, kan du ofte opleve live musik, der er udover det mainstream udvalg. Hold øje med “KLUB74” på plakater og online.

Hold øje med Terminalen på Facebook.

Frekvens

Frekvens er et samarbejde mellem Fermaten og Scene 7 og handler om ny, ung livemusik og alle de gode oplevelser, der følger med – både for bands og publikum.

Her styrkes musikmiljøet i Herning med en række koncerter, hvor der præsenteres nogle af de bedste nye bands hentet fra både Herning og udenbys.

Du vil kunne opleve upcoming musik ca. en gang om måneden.

Hold øje med Frekvens på Facebook.

Frekvens subkultur herning

ReSpin

ReSpin beskriver sig selv som en “moderne oldschool pladebutik”.
Udover at være en (super fed) pladebutik, afholder ReSpin begivenheder, hvor du kan komme tæt på forskellige emner, kunstnere og meget andet. 

Hold øje med ReSpin på Facebook og Instagram.

Mere inspiration?

Sådan søger du boligstøtte

BOLIGSTØTTE Det kan være en jungle, at søge om boligstøtte. Vi hjælper dig!       Hvad er boligstøtte? Boligstøtte er en ydelse, der er tilgængelig for alle, der bor til leje.   Hvem kan få boligstøtte? Som studerende kan du søge om boligstøtte, hvis du bor til...

En tur i det grønne

I DET GRØNNE  Herning har masser af naturskønne områder  Vi har her samlet nogle af Hernings smukke, grønne områder. Klik på linket for at se placeringen på et kort. Se billeder af stederne nedenfor. I centrum af Herning finder du tre parker, som er unikke på...

10 tips til at leve på en SU

Det kan være stramt og til tider kedeligt at leve på en SU.
Her er vores bedste råd til, hvordan pengene kan række længere, men det også kan blive sjovere.

Vil du være frivillig?

Herning har mange muligheder, hvis du har lyst til at prøve kræfter med frivilligt arbejde. Det kan være alt fra at hjælpe unge, hjælpe til ved koncerter, events eller støtte op om de forskellige udbud der er i byen.

Har du brug for en snak?

Livet som studerende går ikke altid som planlagt eller forventet. Måske er fagene og undervisningen helt anderledes en du troede, måske bliver du i tvivl om du har valgt rigtigt, måske har det været svært at flytte hjemme fra eller du har ikke fået de venner eller den omgangskreds du håbede på i din nye studieby…

Undergrundskulturen i Herning

Hvis du er på jagt efter nye oplevelser der ligger udenfor det mainstream udvalg der fylder langt det meste, kan det være svært at se hvor du skal lede. Men i Herning lever subkulturerne i bedste velgående, og du er sikker op at få dig en på opleveren – uanset om genren, stedet og temaet er helt nyt for dig.

10 insider-tips til oplevelser i Herning

Hvad kan man opleve i Herning? Her får du 10 forslag til ting du kan lave med dine studiekammerater.

Find de bedste genbrugsbutikker og loppemarkeder

Er du til genbrug? Her får du inspiration til hvor du finder dit næste genbrugskup i Herning.