Undergrundskulturen i Herning

Undergrundskulturen i Herning: Hvis du er på jagt efter nye oplevelser der ligger udenfor det mainstream udvalg der fylder langt det meste, kan det være svært at se, hvor du skal lede. Men i Herning lever subkulturerne i bedste velgående, og du er sikker på at få dig en på opleveren – uanset om genren, stedet og temaet er helt nyt for dig. Her er 3 bud på steder du bør undersøge, hvis du vil opleve noget af Hernings subkultur.

Kontrast

Kontrast er et Ungdomshus i Herning. Kontrast beskriver sig selv som et selvskabt miljø der udstråler åbenhed og muligheder. Det er et dynamisk miljø hvor alle tager ansvar, medvirker og bidrager til et selvstyrende ungdomshus med plads til alle. Det er derfor svært at spå hvilke arrangementer der vil være på plakaten, men det bliver helt sikkert en oplevelse. Du kan tit opleve events indenfor smalle genrer, med upcoming bands eller nye kulturelle tendenser inden for ungdomskulturen.

Hold øje med Kontrast på Facebook, Instagram og Snapchat

Terminalen

Terminalen er Herning´s nye multihus og kulturFabrikkens nye hjem. Formålet er, at samle alle urbane sportsgrene og subkulturer under et tag og samtidig give dem de rette faciliteter, så har de bedste forhold til at udvikle deres talenter i.

I Terminalen er der klatre miljø med lave og høje boulder vægge. En af nordens største skateparker og parkour areal. Der er et Calisthenics område til styrketræning, poledancing, et træningscenter til boksning, thaiboksning og MMA. Terminalen tilbyder også øvelokaler, e-sport, et kreativt værksted, mødelokaler, en street-basket bane og meget andet.

Derudover, kan du ofte opleve live musik, der er udover det mainstream udvalg. Hold øje med “KLUB74” på plakater og online.

Hold øje med Terminalen på Facebook.

Frekvens

Frekvens er et samarbejde mellem Fermaten og Scene 7 og handler om ny, ung livemusik og alle de gode oplevelser, der følger med – både for bands og publikum.

Her styrkes musikmiljøet i Herning med en række koncerter, hvor der præsenteres nogle af de bedste nye bands hentet fra både Herning og udenbys.

Du vil kunne opleve upcoming musik ca. en gang om måneden.

Hold øje med Frekvens på Facebook.

Frekvens subkultur herning

Phono/ReSpin

Phono beskriver sig selv som en “moderne oldschool pladebutik”.
Udover at være en (super fed) pladebutik, afholder ReSpin begivenheder, hvor du kan komme tæt på forskellige emner, kunstnere og meget andet. 

Hold øje med Phono på Facebook og Instagram.

Mere inspiration?

Studerende og iværksætter – dystopi?

Kan man starte egen virksomhed under studiet? Og hvilke overvejelser, bør du gøre dig inden?

Tips til bæredygtighed for studerende

Vi har været ude og snakke med Laura og Lady – to studerende, som har givet deres bedste tips til bæredygtighed – både for samfundet og for din økonomi som studerende på SU.

Find din studievejleder & få hjælp til studievalget

På de enkelte uddannelsessteder i Herning sidder studievejledere klar til at svare på dine spørgsmål om studievalget. Find dem her…

Sommerguide

Hvad skal du bruge sommeren på? Her er en guide til en skøn sommer i Herning

Hack Din Hjerne

Hack Din Hjerne er udviklet som inspiration til at give dig et øget fokus ved eksamenslæsning eller projektarbejde.

Brug din studieby

Tips til oplevelser du kan få som studerende i Herning – bl.a. med studierabat.

Sådan søger du boligstøtte

BOLIGSTØTTE Det kan være en jungle, at søge om boligstøtte. Vi hjælper dig!       Hvad er boligstøtte? Boligstøtte er en ydelse, der er tilgængelig for alle, der bor til leje.   Hvem kan få boligstøtte? Som studerende kan du søge om boligstøtte, hvis du bor til...

Hvad kan man lave i Herning

HVAD KAN MAN LAVE? Herning byder på masser af aktiviteter året rundt!  Blogger på HerningErKultur og studerende Thea Lindberg har lavet en lille guide til kulturstederne i Herning "Sidste år flyttede jeg til byen, fordi jeg skulle studere her. Når man kommer til...