På besøg i to studerendes lejligheder

Vi har været på besøg hos to studerende, Philip og Chophaka, som hver især har fundet en lejlighed i Herning. Vi har spurgt dem ind til størrelsen på deres lejlighed, pris, gode tips og must-haves. Læs med herunder og find inspiration til din egen (kommende) lejlighed.

“Mit navn er Philip. Jeg bor sammen med min kæreste, Julie, i en lejlighed på Sjællandsgade, som ligger centralt i Herning. Vi bor tæt på gågaden, Herning Centret og Mindeparken. Der er fin cykelafstand til Aarhus Universitet ude i Birk.” 
Philip

Studerer på BDE, Business Development Engineer på Aarhus Universitet i Herning

Hvor stor er lejligheden? Og pris?

Lejligheden er en 2-værelses på 67 kvm. Den passer perfekt til min kærestes og mit behov, hvor man f.eks. kan sætte sig ind i soveværelset og lave lektier.

Den ligger på første sal, hvilket gør det lidt mere hyggeligt, da vi har en stor altan på ca. 9 kvm. Rummene har en god højde til loftet og der er på trods af de 67 kvm, god mulighed for at folde sig ud.

Min kæreste og jeg giver tilsammen omkring 7.000 kr. inklusiv forbrug. Det ville have givet lidt mere luft i økonomien at have valgt en studiebolig. Vi har alligevel valgt at prioritere noget lidt federe og i vores tilfælde har det givet os en fed placering, en pragtfuld altan samt en del mere plads.

Hvordan vil du beskrive stilen i jeres lejlighed?

Vi stræber efter en ”bohemian” stil, med masser af flet, jordfarver og naturmaterialer. Udover dette er der også lidt hyggelig samt nordisk stil over lejligheden. Min kæreste er rigtig glad for genbrug og mange af vores møbler og genstande i lejligheden er erhvervet gennem diverse genbrugsbutikker.

Hvor tilbringer du helst din tid i lejligheden?

Jeg er rigtigt glad for at være i køkkenet og bruger meget tid derude, men det rum der bliver tilbragt allermest tid i, er vores stue. I stuen er der god mulighed for at slappe af i vores brede sofa og her bruger vi også mange timer ved vores runde spisebord, hvor der bliver spillet mange spil og snakket.

Dit bedste køb?

Spisebordet, som er købt i ”Butikken På Landet” i Ikast. Dette er mit dyreste møbel og har kostet 2.500 kr. og er et rundt spisebord i sort træ/metal på 130 cm. Dette møbel er tredje sortering fra House Doctor, men du kan ikke se nogle synderlige tegn på ridser m.m. hvilket gør at 2.500 kr. er billigt, taget i betragtning af det har kostet 9.000 kr. fra ny. Bordet er med til at give dybde til rummet og har været en investering.

Sparer man op og prioriterer, kan sådan nogle køb godt lade sig gøre. Så helt klart en anbefaling at I, der læser med, kigger forbi derude.

Se flere billeder fra Philips lejlighed i galleriet her:

 

 

Dit bedste tip til at indrette på få kvm.

Mit bedste råd er, at man skal prøve at udnytte højden af rummet og fokusere på at anvende varme farver. Farverne må helst ikke være mørke, fordi så kan rummet godt virke endnu mindre end det allerede er. Herudover gælder det om at finde opbevaringsmuligheder i mange forskellige møbler. F.eks. har vi sat en reol i køkkenet til ekstra opbevaring, da vi ikke har så meget skabsplads og samtidig ser det fedt ud.

Hvad kunne du på sigt tænkte dig at ændre?

Jeg ville gerne skifte nogle ting ud, fordi der er blevet taget nogle billige alternativer til, hvad man egentligt godt kunne tænke sig. Det er en af realiteterne ved at være på SU, men man skal bare lære at sætte pris på, hvad man har og være taknemmelig for, at man har så gode vilkår her i Herning.

 

“Velkommen til min studiebolig! Jeg hedder Chophaka og bor i Herning Ø i en privat udlejet lejlighed. Den ligger cirka 3 km fra VIA Design & Business, hvor jeg til dagligt går i skole.”
Chophaka Sunthorn

Studerer Branding og Marketing på VIA University College i Herning

Hvor stor er lejligheden? 

Lejligheden er 33 kvm. Det er en super fin størrelse, når jeg bor alene. Jeg har et alrum hvor gangen, stuen og køkkenet er i ét rum. Jeg har også en hems som fungerer som mit soveværelse. Jeg nyder, at jeg har mit soveværelse og resten af lejligheden adskilt, da jeg kan opholde mig i flere rum. 

Hvordan vil du beskrive stilen i din lejlighed? 

Jeg elsker farver og har fokus på, at det skal være hyggeligt og indbydende at komme ind i min lejlighed. Hvis jeg bliver træt af noget herhjemme, plejer jeg at male det med en farve for at give det nyt liv. Jeg finder min inspiration på Instagram og Pinterest og går derefter på jagt efter nogle lignende sager i genbrug, eller prøver at lave noget selv i keramikværkstedet. 

Hvor tilbringer du helst tid i din lejlighed?

Jeg kan godt lide at bruge tid på sofaen og dreje tv’et om og se en god serie. Her kan jeg rigtig slappe af med en kop kaffe eller andet lækkert. Ellers bruger jeg rigtig meget tid ved mit spisebord. Her spiser jeg, laver mine lektier også laver jeg diverse hobbyprojekter. Jeg har også en gang imellem online undervisning og her bliver mit spisebord forvandlet til et hjemmekontor.

Sofa
Dit bedste køb?

Jeg er generelt rigtig glad for mange af mine køb gennem tiden, men et af mine bedste køb må være mine grønne spisebordstole. Jeg brugte lang tid på at finde de perfekte stole, fordi jeg vidste, at  jeg ville bruge dem meget. Jeg synes, at farven er virkelig flot, og så sidder man tilpas i stolene. Dog var det også rimelig bøvlet at få dem hjem i min lejlighed, nu hvor jeg kun har en cykel at transportere mig rundt på. Det endte med at en af mine veninder heldigvis havde en bil, som hjalp mig med at hente dem.

stole

“Jeg prøver at hænge noget op på væggene eller i loftet for at fjerne møbler og pynt fra gulvarealet”

Navn går her

Dit bedste tip på at indrette sig på få kvm?

Det kan være noget af en udfordring, at indrette sig på få kvm. Jeg prøver at hænge noget op på væggene eller i loftet for at fjerne møbler og pynt fra gulvarealet. Jeg har for eksempel relativt lidt plads i mit køkken, og derfor har jeg sat en hylde op i stuen med diverse glas. På den måde har jeg udvidet mit køkken. Derudover plejer jeg også at skille mig af med de ting, jeg ikke bruger ofte, så de ikke optager unødvendig plads, som jeg kunne bruge på andre ting. 

“Udnyt højderne”, siger Chophaka om at indrette sig småt.

Navn går her

Hvad kunne du på sigt tænke dig at ændre?

Jeg kunne godt tænke mig at udskifte mit tv-møbel. Jeg fandt det i genbrug, så det er lidt slidt, det er svært at lukke og åbne skufferne til tider. Jeg synes nemlig, at det er rart, at man kan gemme nogle af sine ting væk. Til det behov synes jeg, at  tv-møblet fungerer udmærket indtil videre. 

tvmøbel
I Herning er der mere end 1000 studieboliger, og oveni det kommer lejligheder, der udlejes af private.
Se hvor du kan komme til at bo i Herning og hvordan du kan komme forrest i køen allerede i dag

 

Mere inspiration?

Studerende og iværksætter – dystopi?

Kan man starte egen virksomhed under studiet? Og hvilke overvejelser, bør du gøre dig inden?

Tips til bæredygtighed for studerende

Vi har været ude og snakke med Laura og Lady – to studerende, som har givet deres bedste tips til bæredygtighed – både for samfundet og for din økonomi som studerende på SU.

Find din studievejleder & få hjælp til studievalget

På de enkelte uddannelsessteder i Herning sidder studievejledere klar til at svare på dine spørgsmål om studievalget. Find dem her…

Sommerguide

Hvad skal du bruge sommeren på? Her er en guide til en skøn sommer i Herning

Hack Din Hjerne

Hack Din Hjerne er udviklet som inspiration til at give dig et øget fokus ved eksamenslæsning eller projektarbejde.

Brug din studieby

Tips til oplevelser du kan få som studerende i Herning – bl.a. med studierabat.

Sådan søger du boligstøtte

BOLIGSTØTTE Det kan være en jungle, at søge om boligstøtte. Vi hjælper dig!       Hvad er boligstøtte? Boligstøtte er en ydelse, der er tilgængelig for alle, der bor til leje.   Hvem kan få boligstøtte? Som studerende kan du søge om boligstøtte, hvis du bor til...

Hvad kan man lave i Herning

HVAD KAN MAN LAVE? Herning byder på masser af aktiviteter året rundt!  Blogger på HerningErKultur og studerende Thea Lindberg har lavet en lille guide til kulturstederne i Herning "Sidste år flyttede jeg til byen, fordi jeg skulle studere her. Når man kommer til...