HAR DU

brug for en snak?

Livet som studerende går ikke altid som planlagt eller forventet.

Måske er fagene og undervisningen helt anderledes en du troede, måske bliver du i tvivl om du har valgt rigtigt, måske har det været svært at flytte hjemmefra, eller du har ikke fået de venner eller den omgangskreds, som du håbede på i din nye studieby. Det kan også være, at du er skrækslagen for at gå til eksamen eller noget helt syvende. Der er er hjælp at hente mange forskellige steder i Herning, hvor du er i centrum og ikke noget problem er for stort eller for småt.

Studievejledningen på din uddannelsesinstitution

De kan hjælpe med meget mere end du tror. De er til for at lytte til, hvad du går og tumler med. Det kan være du lige har mistet et familiemedlem og derfor har svært ved at følge med på studiet. Du kan være blevet i tvivl om den uddannelse du har valgt, virkelig er noget for dig eller at du bare synes, at det er svært at få et hele det at gå op. Alt dette kan studievejlederne hjælpe dig med, uanset hvilket studie du er på.

 

 

 

 

Hos UngMod er de klar til at hjælpe hvis du oplever angst eller stress, problemer på din uddannelse eller job, med familien eller vennerne. De kan også hjælpe, hvis du føler dig trist eller har problemer med selvværdet. De er klar til at hjælpe dig 24/7 og det er altid gratis og anonymt at få hjælp fra dem.

 

 

 

 

 

GirlTalk

Arbejder dagligt med at minde unge piger om deres værdi og tale med dem om deres trivsel. På GirlTalk giver de mulighed for at få luftet svære tanker og følelser, men også glæder og succeser. Det sker gennem gratis og anonym chat- og SMS-rådgivning, samtalegrupper samt psykologsamtaler og foredrag. På GirlTalk kan man tale om det hele – alt fra kropslige forandringer, problemer med forældre, lavt selvværd og ensomhed til selvmordstanker, selvskade og spiseforstyrrelser.

 

 

I Headspace kan du tale om alt og dem du taler med er oftest unge mennesker, som kan relatere til din alder og de ting du tænker på. De er altid klar på at lytte og intet problem er for stort eller for småt.
Det kunne for eksempel være mobning, spiseforstyrrelse, kærestesorg, misbrug, ensomhed, at skade sig selv, boligproblemer eller noget helt andet som tynger dig og din hverdag.

 

 

 

 

 

Ventilen

Ventilen har fokus på ensomhed. Det er frivillige, som er hos Ventilen; de er der for at vise tillid, være nærværende og hjælpe med at udvikle dine kompetencer. Hos Ventilen er der altid en som vil lytte; de er der for din skyld.

 

 

 

 

 

Gennem studenterpræsten tilbydes de studerende en samtale i fuld fortrolighed. Det kan dreje sig om sorg, identitetsproblemer, stress, eksamensangst og hjemve.

 

 

 

 

Mere inspiration?

Studerende og iværksætter – dystopi?

Kan man starte egen virksomhed under studiet? Og hvilke overvejelser, bør du gøre dig inden?

Tips til bæredygtighed for studerende

Vi har været ude og snakke med Laura og Lady – to studerende, som har givet deres bedste tips til bæredygtighed – både for samfundet og for din økonomi som studerende på SU.

Find din studievejleder & få hjælp til studievalget

På de enkelte uddannelsessteder i Herning sidder studievejledere klar til at svare på dine spørgsmål om studievalget. Find dem her…

Sommerguide

Hvad skal du bruge sommeren på? Her er en guide til en skøn sommer i Herning

Hack Din Hjerne

Hack Din Hjerne er udviklet som inspiration til at give dig et øget fokus ved eksamenslæsning eller projektarbejde.

Brug din studieby

Tips til oplevelser du kan få som studerende i Herning – bl.a. med studierabat.

Sådan søger du boligstøtte

BOLIGSTØTTE Det kan være en jungle, at søge om boligstøtte. Vi hjælper dig!       Hvad er boligstøtte? Boligstøtte er en ydelse, der er tilgængelig for alle, der bor til leje.   Hvem kan få boligstøtte? Som studerende kan du søge om boligstøtte, hvis du bor til...

Hvad kan man lave i Herning

HVAD KAN MAN LAVE? Herning byder på masser af aktiviteter året rundt!  Blogger på HerningErKultur og studerende Thea Lindberg har lavet en lille guide til kulturstederne i Herning "Sidste år flyttede jeg til byen, fordi jeg skulle studere her. Når man kommer til...