HAR DU

brug for en snak?

Livet som studerende går ikke altid som planlagt eller forventet.

Måske er fagene og undervisningen helt anderledes en du troede, måske bliver du i tvivl om du har valgt rigtigt, måske har det været svært at flytte hjemmefra, eller du har ikke fået de venner eller den omgangskreds, som du håbede på i din nye studieby. Det kan også være, at du er skrækslagen for at gå til eksamen eller noget helt syvende. Der er er hjælp at hente mange forskellige steder i Herning, hvor du er i centrum og ikke noget problem er for stort eller for småt.

Studievejledningen på din uddannelsesinstitution

De kan hjælpe med meget mere end du tror. De er til for at lytte til, hvad du går og tumler med. Det kan være du lige har mistet et familiemedlem og derfor har svært ved at følge med på studiet. Du kan være blevet i tvivl om den uddannelse du har valgt, virkelig er noget for dig eller at du bare synes, at det er svært at få et hele det at gå op. Alt dette kan studievejlederne hjælpe dig med, uanset hvilket studie du er på.

 

 

 

 

Hos UngMod er de klar til at hjælpe hvis du oplever angst eller stress, problemer på din uddannelse eller job, med familien eller vennerne. De kan også hjælpe, hvis du føler dig trist eller har problemer med selvværdet. De er klar til at hjælpe dig 24/7 og det er altid gratis og anonymt at få hjælp fra dem.

 

 

 

 

 

GirlTalk

Arbejder dagligt med at minde unge piger om deres værdi og tale med dem om deres trivsel. På GirlTalk giver de mulighed for at få luftet svære tanker og følelser, men også glæder og succeser. Det sker gennem gratis og anonym chat- og SMS-rådgivning, samtalegrupper samt psykologsamtaler og foredrag. På GirlTalk kan man tale om det hele – alt fra kropslige forandringer, problemer med forældre, lavt selvværd og ensomhed til selvmordstanker, selvskade og spiseforstyrrelser.

 

 

 

 

Boblberg

På Boblberg kan du finde nye fællesskaber – eller skabe dine egne. Her inspireres du til at dele dine interesser, og måske får du endda lyst til at opsøge andres. Det er et uformelt forum, hvor det ikke handler om at opstille et perfekt billede, og det er hverken nødvendigt med billede eller en profiltekst. I stedet er Boblberg et sted, hvor du har en unik mulighed for at finde andre, der står i samme situation som dig, og leder efter det samme.

 

 

 

I Headspace kan du tale om alt og dem du taler med er oftest unge mennesker, som kan relatere til din alder og de ting du tænker på. De er altid klar på at lytte og intet problem er for stort eller for småt.
Det kunne for eksempel være mobning, spiseforstyrrelse, kærestesorg, misbrug, ensomhed, at skade sig selv, boligproblemer eller noget helt andet som tynger dig og din hverdag.

 

 

 

 

 

Ventilen

Ventilen har fokus på ensomhed. Det er frivillige som er hos Ventilen; de er der for at vise tillid, være nærværende og hjælpe med at udvikle dine kompetencer. Hos Ventilen er der altid en som vil lytte; de er der for din skyld.

 

 

 

 

 

Gennem studenterpræsten tilbydes de studerende en samtale i fuld fortrolighed. Det kan dreje sig om sorg, identitetsproblemer, stress, eksamensangst og hjemve.

 

 

 

 

Mere inspiration?

Sådan søger du boligstøtte

BOLIGSTØTTE Det kan være en jungle, at søge om boligstøtte. Vi hjælper dig!       Hvad er boligstøtte? Boligstøtte er en ydelse, der er tilgængelig for alle, der bor til leje.   Hvem kan få boligstøtte? Som studerende kan du søge om boligstøtte, hvis du bor til...

En tur i det grønne

I DET GRØNNE  Herning har masser af naturskønne områder  Vi har her samlet nogle af Hernings smukke, grønne områder. Klik på linket for at se placeringen på et kort. Se billeder af stederne nedenfor. I centrum af Herning finder du tre parker, som er unikke på...

10 tips til at leve på en SU

Det kan være stramt og til tider kedeligt at leve på en SU.
Her er vores bedste råd til, hvordan pengene kan række længere, men det også kan blive sjovere.

Vil du være frivillig?

Herning har mange muligheder, hvis du har lyst til at prøve kræfter med frivilligt arbejde. Det kan være alt fra at hjælpe unge, hjælpe til ved koncerter, events eller støtte op om de forskellige udbud der er i byen.

Har du brug for en snak?

Livet som studerende går ikke altid som planlagt eller forventet. Måske er fagene og undervisningen helt anderledes en du troede, måske bliver du i tvivl om du har valgt rigtigt, måske har det været svært at flytte hjemme fra eller du har ikke fået de venner eller den omgangskreds du håbede på i din nye studieby…

Undergrundskulturen i Herning

Hvis du er på jagt efter nye oplevelser der ligger udenfor det mainstream udvalg der fylder langt det meste, kan det være svært at se hvor du skal lede. Men i Herning lever subkulturerne i bedste velgående, og du er sikker op at få dig en på opleveren – uanset om genren, stedet og temaet er helt nyt for dig.

10 insider-tips til oplevelser i Herning

Hvad kan man opleve i Herning? Her får du 10 forslag til ting du kan lave med dine studiekammerater.

Find de bedste genbrugsbutikker og loppemarkeder

Er du til genbrug? Her får du inspiration til hvor du finder dit næste genbrugskup i Herning.