Ledige pladser
– på mange spændende uddannelser

Omkring 2000 unge mennesker starter i år på en ny uddannelse i Herning. Vi har mere end 60 uddannelser, og der er ledige pladser på flere af dem. Gå ind på de enkelte uddannelsesinstitutioner længere nede på siden, for at se hvor der er ledige pladser.

Når du vælger at studere i Herning, vil du opleve et studiemiljø i særklasse, boligpriser der gør det muligt at få din egen studiebolig, og et kæmpe udvalg af sports- og kulturmuligheder. 

Se herunder, hvorfor vores studerende er så glade for at læse i Herning.

Lady Panaguiton

Studerer Erhvervsøkonomi på HA Aarhus Universitet

“Da jeg skulle vælge uddannelse, var bekendtskaber noget af det vigtigste for mig. Jeg kendte ikke nogen, da jeg flyttede til Herning, men jeg syntes, at det var nemt at møde nye mennesker. I Herning er alle åbne og venlige, og så er der gode muligheder for at møde nye venner.”

Julie Enevoldsen

Studerer Visual Communication Design på VIA University College

“Det vigtigste for mig, da jeg skulle vælge uddannelse, var placeringen, og at der var gode jobmuligheder. Det gode ved Herning er, at jeg får min familie tæt på, og så får jeg klart flere kvadratmeter for pengene.”

Philip Lau

Studerer diplomingeniør i forretningsudvikling på Aarhus Universitet

“Studiemiljøet er rigtig godt, Herning rummer både diversitet og mangfoldighed, og så er der mange sociale arrangementer. Jeg kunne sagtens forestille mig at blive boende her, da der er mange virksomheder med spændende jobmuligheder.”

Mathias Jensen

Studerer Markedsføringsøkonom på Erhvervsakademi MidtVest

“Jeg oplever en professionel og voksen tilgang til uddannelse. Vi bliver behandlet og imødekommet som voksne individer. Så jeg oplever en professionel atmosfære, hvor der er fokus på at gøre os klar til det lokale arbejdsmarked.”

Laura Østergaard

Studerer PBA i skat på VIA University College

Jeg har allerede udset mig nogle virksomheder, hvor jeg kan gøre drømmekarriere – og jeg elsker den unikke og professionelle iværksætterkultur, der er her i byen.

Karoline Nielsen

Studerer sygeplejerske på VIA University College

“Jeg føler, at jeg har fundet mit sted. Faktisk er min kæreste og jeg sikre på, at vi gerne vil blive boende i Herning når vi er færdiguddannede. Ikke kun fordi det er en fed by – men også fordi der er gode jobmuligheder i byen.”

Hvorfor Herning?

Lave boligpriser for studerende

Selvfølgelig skal du bo godt, mens du studerer! Du skal føle dig hjemme i din uddannelsesby, og du skal have et hjem, der kan danne ramme for dine studieår. Gennemsnitsprisen for en 1- eller 2-værelses-studiebolig er kun  3.500 kr. + forbrug.

Over 60+ uddannelser

Du kan vælge blandt mere end 60 uddannelser i Herning, hvor vi også har et trygt studiemiljø i særklasse – her er plads til alle. Vi holder årligt  åbent hus på uddannelserne – og du er altid velkommen til at snakke med vores studievejledere, som sidder klar til at hjælpe og svare på spørgsmål.

Livet i Herning

I Herning er der altid noget at lave – uanset om du søger alenetid i naturen, fællesskab, adrenalinkick eller store kulturoplevelser.
Der er helt sikkert noget, der vil fange din interesse, og du kommer ikke til at mangle spændende muligheder til fritiden.

Samarbejde med erhvervslivet

Der er tæt samarbejde med erhvervslivet i Herning, hvad enten det gælder studiejob, praktik eller iværksætteri. Du har rig mulighed for at udvide dit CV,  dine kompetencer og få et netværk i erhvervslivet – hvilket giver store fordele som færdiguddannet.