Find det rette studie

Uddannelser

Byens uddannelser

I Herning er der flere end 70 forskellige studieretninger, og du kan læse alt fra ingeniør til social og sundhedshjælper, tøjteknolog, multimediedesigner eller tage en uddannelse i SKAT. Ja, og alt derimellem. Så chancen for at finde dit drømmestudie er stor! Nedenfor finder du en oversigt over byens uddannelsesinstitutioner og et overblik over dine muligheder. 

 

Aarhus Universitet

Aarhus Universitet har samlet en række af sine uddannelser på Aarhus Universitet i Herning – også kaldet AU Herning. Her kan du læse en række bachelor- og kandidatuddannelser inden for erhvervsøkonomi og ingeniørområdet. Uddannelserne tager afsæt i et samarbejde med det omkringliggende erhvervsliv. De studerende lærer desuden at arbejde sammen på tværs af faggrænser.

AU Herning er kendt for sit innovative og internationale miljø, der præger både undervisningen og studiemiljøet, hvilket gør at undervisningen altid er på forkant med udviklingen. De studerende lærer at arbejde med innovation, ligesom alle uddannelser har et internationalt perspektiv.

Læs mere om Aarhus Universitet i Herning 

VIA University College

Via University College i Herning er Skandinaviens største uddannelsessted inden for design og business rettet mod mode-, møbel- og livsstilsbranchen. VIA tilbyder både danske og internationale uddannelser.

VIA har et inspirerende studiemiljø, og bygningerne er udsmykket af kendte kunstnere. Du vil få adgang til sy-værksted, træværksted, farveri, laboratorium, strikkeværksted og andre moderne industrimaskiner.

VIA University College i Herning udbyder fra 2019 desuden 2 nye uddannelser i skat.

Læs mere om VIA University College – Campus Herning

Erhvervsakademi MidtVest

På Erhvervsakademi Midtvest Har du mulighed for at læse en række uddannelser inden for installation, teknologi, byggeri, salg, markedsføring, kommunikation, IT og laboratorieteknologi.

Uddannelserne er meget praktiske og prioriterer samarbejde med erhvervslivet højt. Derfor får du mulighed for minimum 12 ugers praktik på alle uddannelserne. Her har du mulighed for at afprøve din viden i praksis.

Læs mere om Erhvervsakademi MidtVest

Herningsholm Erhvervsskole

Herningsholm er for dig, der vil noget med dine hænder i fremtiden. Her kan du vælge mellem mange EUD-uddannelser og to gymnasiale uddannelser. Du har også mulighed for at kombinere en erhvervsuddannelse med en studentereksamen på EUX.

Herningsholm kombinerer høj kvalitet i deres undervisning med åbenhed og tillidsfuld respekt over for deres elever. De har kompetencer og ressourcer, som sikrer, at deres uddannelsestilbud er blandt landets absolut bedste.

Læs mere om Herningsholm Erhvervsskole

Agroskolen

Drømmer du om en uddannelse inden for landbruget, så er Agroskolen noget for dig.
Agroskolen er Midt- og Vestjyllands landbrugsskole. Skolen har et konstant fokus på jordbrug, fødevarer og oplevelser, som giver dig en anderledes og nytænkende uddannelse. Her vægtes faglighed højt, og følger udviklingen nært.

Læs mere om Agroskolen

Social & Sundhedsskolen

Social & Sundhedskolen udbyder en række erhvervsuddannelser og efter- og videreuddannelser indenfor social- og sundhedsområdet samt det pædagogiske område.

Skolen er et uddannelsessted for mennesker, som gerne vil arbejde med og hjælpe andre mennesker til hverdag. Du vil lære at samarbejde med borgere om at skabe et godt hverdagsliv.

Læs mere om Social & Sundhedsskolen

Pædagoguddannelsen (Ikast)

Har du lyst til at skabe en meningsfuld hverdag for andre mennesker, så er pædagoguddannelsen på VIA University College i Ikast noget for dig. Du vil få et bredt kendskab til den pædagogiske verden, og samtidig kan du blive specialist inden for dagtilbudspædagogik, skole- og fritidspædagogik eller Social- og specialpædagogik.

På pædagoguddannelsen i Ikast vil du blive en del af et studiemiljø med fokus på dagligt samvær, hvor alle kender alle. Nærvær, engagement og fællesskab er nøgleord for uddannelserne, som gælder både undervisere og studerende. Skolen har desuden et godt samarbejde med uddannelser i både Herning og Silkeborg, hvorved tværprofessionelt samarbejde fylder en del på uddannelsen.

Læs mere om pædagoguddannelsen

Sidsel Legaard Hansen

Studerer tekstildesign, -håndværk og formidling på VIA University College

”Jeg fik hurtigt nye venner og bekendtskaber, da jeg flyttede til Herning og meldte mig ind i eventteamet i Studenterhuset. Det er et samlingssted, der er fyldt med fede og inspirerende unge mennesker og er en stor del af årsagen til, at jeg trives så godt i Herning.”

Mikkel Dons

Studerer fashion design på VIA University College

“Det hele er meget high-tech. De seneste opfindelser inden for tøjproduktion findes på VIA. Værkstederne giver de studerende fri adgang til de nyeste spinde-, strikke- og vævemaskiner, fullbody-scannere, 3-D printere og printerlaboratorier. Samtidig er lærerne engagerede, gode at snakke med og virkelig dygtige.”

Herning som studieby

Hvert år starter ca. 900 nye studerende i Herning på forskellige videregående uddannelser. Størstedelen vælger at bo i en af byens mange gode og billige studieboliger, som er centralt placeret tæt på uddannelse eller i midtbyen.

I studiebyen i Birk er der et stort fællesskab mellem de studerende. I området ligger Studenterhuset med café, bar og fitnesscenter samt et fælleshus til fælles arrangementer og fester.

Uddannelserne i Herning er kendte for at have små hold med høj trivsel og tæt kontakt med de øvrige medstuderende og undervisere. Under uddannelsen vil de studerende ofte samarbejde med områdets mange virksomheder. Det betyder, at du allerede under dit studieforløb vil få udbygget dit CV og få kontakter i erhvervslivet, som stiller dig godt på arbejdsmarkedet, når du er færdig.

Find en lejlighed