VIL DU HA'

GRATIS PRÆVENTION?

Hvordan får jeg gratis prævention?

Du kontakter UngMod 24-7. Derefter får du tilsendt en tid til en præventionssamtale. Efter samtalen får du en recept på din prævention, fx på p-piller eller spiral. Så kan du selv hente din prævention på apoteket. Hvis du har valgt en p-stav eller spiral, får du en ny tid hos os, hvor deres læge kommer og hjælper med oplægning af præventionen. Efter tre måneder skal du til en opfølgende samtale.

Du skal være max. 25 år for at modtage gratis prævention, og det er et krav at du har bopælsadresse i Herning Kommune.

Hvem er UngMod?

Du kan få samtaler, råd og vejledning, der tager udgangspunkt i din situation og de udfordringer og problemstillinger, som du støder på i din hverdag. Du kan få hjælp i UngMod 24-7, hvis du har problemer, oplever eller udsættes for noget, der påvirker dig eller gør det svært for dig at komme igennem din hverdag. Du kan også få rådgivning om krop, lyst, prævention etc., og du kan få gratis prævention og blive testet og behandlet for sexsygdomme, ligesom du kan blive testet for graviditet. Ingen problemer er for små eller for store. Det vigtigste for UngMod er, at du har lyst til at komme her og har lyst til at få det bedre. Finder du sammen med UngMod ud af, at du har brug for anden hjælp, end det UngMod 24-7 kan tilbyde, hjælper de dig med at skabe kontakt hertil.

Kan jeg få det?

Ja, det kan du, hvis du er mellem 12 og 25 år og bor, går i skole eller arbejder i Herning Kommune.

Hvordan får jeg det?

Du kontakter UngMod. Derefter får du en tid til en præventionssamtale. Efter samtalen får du en recept på din prævention, f.eks. på p-piller eller spiral.

Hvilken type?

UngMod tilbyder dig alle former for prævention. Du vil i samarbejde med UngMods sexolog vælge den prævention, som er den helt rigtige for dig.

Er der ventetid?

Ja, det skyldes, at det er et populært tilbud, som mange benytter sig af. (Kondomer kan hentes gratis hver onsdag mellem 14:00-16:00)

Hvor kan jeg hente det?

Efter samtale med UngMod lægges en recept ud på apoteket. Så kan du hente din prævention på det nærmeste apotek.

Kontakt

UngMod 24-7 Markedspladsen 4, 3 sal. 7400 Herning

Telefon: 51 83 65 98 Mail: 24-7@herning.dk

   

10

TIPS TIL AT LEVE PÅ EN SU