På besøg i en studiebolig

Dette indlæg er venligst lånt af Boligindretning & kreativitet plus+ og skrevet af Josephine Lund Kristensen 

Min veninde Ditte bor sammen med sin kæreste Mikkel i Birk i udkanten af Herning. De bor i et område med studieboliger som ligger i kort gåafstand fra VIA Design, hvor vi begge går i skole. Jeg var på besøg til en lille snak. Ditte fortæller:

Hvor stor er lejligheden?
Lejligheden er 50 kvm. Det er en rigtig fin størrelse hvis man bor her alene. Er man to, kan det godt blive lidt trangt, men det hjælper, at lejligheden er i to etager, da man føler, at det bliver mere delt op. Så hvis en af os har brug for at sidde ovenpå i stuen og fx lave lektier, kan den anden gå nedenunder i soveværelset.

Hvordan vil du beskrive stilen i jeres lejlighed?
Der er meget fokus på genbrug i vores lejlighed. Jeg elsker at gå i genbrugsforretninger og på loppemarkeder, og jeg arbejder selv i Kirppu, som er et ”loppesupermarked”. Derfor finder jeg rigtig mange fine brugte ting derude. Jeg elsker at man kan finde noget, som ingen andre har og derved skabe mere personlighed i sit hjem.

Hvor tilbringer du helst tid i den lejlighed?
Jeg kan bedst lide at være ovenpå i stuen/køkkenet. Jeg synes her er så dejligt og lyst, og det er altid her jeg sidder, når jeg laver lektier, eller når jeg bare slapper af og ser serier.

Dit bedste køb?
Jeg synes, at jeg har gjort rigtig mange gode køb gennem tiden, men et af mine bedste køb må være min gamle B&O pladespiller. Faktisk så fik jeg den af min brors svigerforældre, da de ikke fik den brugt, men jeg skulle betale for at få den sat i stand, så det tæller vel lidt som et køb? 😉Jeg er virkelig glad for den, og det er meget nostalgisk for mig at høre LP’er, da det er noget mine forældre altid har gjort.

 

Dit bedste tip til at indrette sig på få kvm?
Vi har haft meget fokus på ikke at have for ”tunge” møbler i vores hjem. Når man ikke har meget plads, kan det komme til at virke endnu mindre, hvis man har store, bombastiske møbler. Selvom der er en del teak i lejligheden, som er ret mørkt, har vi også sørget for at have nogle lyse møbler fx tv-møblet eller Søstrene Grene hylden.

Hvad kunne du på sigt tænke dig at ændre?
Jeg kunne godt tænke mig at gøre noget ved soveværelset. Jeg synes der er meget mørkt derinde, og det er ikke et rum jeg synes, at der er hyggeligt at være i. Her har vi mest haft fokus på, at det skulle være praktisk, fordi der ikke er meget plads.

Tak fordi vi måtte kigge med. Jeg synes i har et rigtig indbydende hjem og så har i formået at gøre det så hyggeligt selvom det er på få kvm. 

Hvis man kunne have lyst til at følge med hos Ditte, sker der ovre på @ditteflaeng. Har du lyst til se mere fra Boligindretning og kreativitet plus+, kan du følge dem på Instagram på @boligindretningogkreativitet.

Se hvor du kan komme til at bo i Herning og hvordan du kan komme forrest i køen allerede i dag

 

Mere inspiration?

Sådan søger du boligstøtte

BOLIGSTØTTE Det kan være en jungle, at søge om boligstøtte. Vi hjælper dig!       Hvad er boligstøtte? Boligstøtte er en ydelse, der er tilgængelig for alle, der bor til leje.   Hvem kan få boligstøtte? Som studerende kan du søge om boligstøtte, hvis du bor til...

En tur i det grønne

I DET GRØNNE  Herning har masser af naturskønne områder  Vi har her samlet nogle af Hernings smukke, grønne områder. Klik på linket for at se placeringen på et kort. Se billeder af stederne nedenfor. I centrum af Herning finder du tre parker, som er unikke på...

10 tips til at leve på en SU

Det kan være stramt og til tider kedeligt at leve på en SU.
Her er vores bedste råd til, hvordan pengene kan række længere, men det også kan blive sjovere.

Vil du være frivillig?

Herning har mange muligheder, hvis du har lyst til at prøve kræfter med frivilligt arbejde. Det kan være alt fra at hjælpe unge, hjælpe til ved koncerter, events eller støtte op om de forskellige udbud der er i byen.

Har du brug for en snak?

Livet som studerende går ikke altid som planlagt eller forventet. Måske er fagene og undervisningen helt anderledes en du troede, måske bliver du i tvivl om du har valgt rigtigt, måske har det været svært at flytte hjemme fra eller du har ikke fået de venner eller den omgangskreds du håbede på i din nye studieby…

Undergrundskulturen i Herning

Hvis du er på jagt efter nye oplevelser der ligger udenfor det mainstream udvalg der fylder langt det meste, kan det være svært at se hvor du skal lede. Men i Herning lever subkulturerne i bedste velgående, og du er sikker op at få dig en på opleveren – uanset om genren, stedet og temaet er helt nyt for dig.

10 insider-tips til oplevelser i Herning

Hvad kan man opleve i Herning? Her får du 10 forslag til ting du kan lave med dine studiekammerater.

Find de bedste genbrugsbutikker og loppemarkeder

Er du til genbrug? Her får du inspiration til hvor du finder dit næste genbrugskup i Herning.