Fra næste år bliver der uddannet sygeplejersker i Herning. Det står fast, efter VIA University College netop har fået grønt lys fra Uddannelses- og Forskningsministeriet til at åbne en uddannelsesstation for sygeplejerskeuddannelsen med 40 studiepladser på sin campus i Herning.

Den nye uddannelsesstation i Herning bliver organisatorisk forankret hos VIAs sygeplejerskeuddannelse i Holstebro. Det betyder, at ca. en femtedel af uddannelsen vil foregå sammen med VIAs sygeplejerskestuderende i Holstebro, og at det vil være VIAs laboratoriefaciliteter i Holstebro, de kommende sygeplejerskestuderende i Herning skal anvende undervejs på studiet.

– Det bliver sådan, at de, der bliver optaget på den nye uddannelsesstation i Herning, skal tilbringe omkring ni måneder på 4. og 5. semester samt få dele af 7. semester ud af den i alt 3,5 år lange sygeplejerskeuddannelse på sygeplejerskeuddannelsen i Holstebro. Reglerne for en uddannelsesstation er sådan, at en del af undervisningen skal foregå dér, hvor uddannelsesstationen er organisatorisk forankret, forklarer Jonna Frølich, Uddannelsesdekan fra sygeplejerskeuddannelsen ved VIA University College.

Herning bliver den 7. by som VIA uddanner sygeplejersker fra –  i forvejen findes uddannelsen nemlig i Holstebro, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg og Aarhus.

Brug for flere sygeplejersker
Den nye uddannelse i Herning skal være med at efterkomme et stort behov for sygeplejersker i området. Ledigheden er nemlig rekord-lav på kun 0,38%. . Konsekvensen er, at der både på sygehusene og i kommunerne i Region Midtjylland er masser af eksempler på, at det ikke kan lade sig gøre at få ledige sygeplejestillinger besat.

Med det nye regionshospital, der åbner i Gødstrup nordvest for Herning i 2021, bliver behovet kun større, og dermed dermed siges at være særdeles gode jobmuligheder for de nye sygeplejersker, der uddannes i Herning.

Læs mere om uddannelsen til sygeplejerske