Mød os
Hvorfor Herning?
60+ uddannelser
Har du spørgsmål?

Velkommen til Herning
– din uddannelsesby

Herning blev i år kåret som Danmarks 4. bedste studieby

Hvert år starter der i Herning mere end 2000 nye studerende på de videregående uddannelser – fordelt på mere end 60 forskellige uddannelser.

Studiemiljøet er i særklasse, boligpriserne gør det muligt at have råd til egen studiebolig, samtidig med at der er et stort udvalg af sports- og kulturmuligheder.

Se, hvad tidligere studerende siger, og lær mere her på hjemmesiden.

Lady Panaguiton

Studerer Erhvervsøkonomi, HA Aarhus Universitet

“Da jeg skulle vælge uddannelse, var bekendtskaber noget af det vigtigste for mig. Jeg kendte ikke nogen, da jeg flyttede til Herning, men jeg syntes, at det var nemt at møde nye mennesker. I Herning er alle åbne og venlige, og så er der gode muligheder for at møde nye venner.”

Phillip Lau

Studerer diplomingeniør i forretningsudvikling, Aarhus Universitet

“Studiemiljøet er rigtig godt, Herning rummer både diversitet og mangfoldighed, og så er der mange sociale arrangementer. Samarbejdet mellem uddannelser og virksomheder er rigtig stærkt i Herning. Jeg kunne sagtens forestille mig at blive boende her, da der er mange virksomheder med spændende jobmuligheder.”

Julie Enevoldsen

Studerer Visual Communication Design, VIA University College

Det vigtigste for mig, da jeg skulle vælge uddannelse, var placeringen, og at der var gode jobmuligheder. I Herning er der mange kreative unge mennesker og mange kreative muligheder. Det gode ved Herning er, at jeg får min familie tæt på, og så får jeg klart flere kvadratmeter for pengene.”

 

 

Mathias Jensen

Studerer Markedsføringsøkonom, Erhvervsakademi MidtVest

”Jeg oplever en professionel og voksen tilgang til uddannelse. Vi bliver behandlet og imødekommet som voksne individer. Så jeg oplever en professionel atmosfære, hvor der er fokus på at gøre os klar til det lokale arbejdsmarked.”

Hvorfor Herning?

Lave boligpriser for studerende

Selvfølgelig skal du bo godt, mens du studerer! Du skal føle dig hjemme i din uddannelsesby, og du skal have et hjem, der kan danne ramme for dine studieår. Gennemsnitsprisen for en 1- eller 2-værelses-studiebolig er kun  3.500 kr. + forbrug.

Over 60+ uddannelser

Du kan vælge blandt mere end 60 uddannelser i Herning, hvor vi også har et trygt studiemiljø i særklasse – her er plads til alle. Vi holder årligt  åbent hus på uddannelserne – og du er altid velkommen til at snakke med vores studievejledere, som sidder klar til at hjælpe og svare på spørgsmål.

Livet i Herning

I Herning er der altid noget at lave – uanset om du søger alenetid i naturen, fællesskab, adrenalinkick eller store kulturoplevelser.
Der er helt sikkert noget, der vil fange din interesse, og du kommer ikke til at mangle spændende muligheder til fritiden.

Samarbejde med erhvervslivet

Der er tæt samarbejde med erhvervslivet i Herning, hvad enten det gælder studiejob, praktik eller iværksætteri. Du har rig mulighed for at udvide dit CV,  dine kompetencer og få et netværk i erhvervslivet – hvilket giver store fordele som færdiguddannet.

Uddannelser i Herning

Der er mange uddannelsesmuligheder i Herning. Læs om ingeniøruddannelser her

  • Bachelor- og kandidatuddannelser på Aarhus Universitet i Herning
  • Professionsbacheloruddannelser på VIA University College
  • Erhvervsakademiuddannelser på Erhvervsakademi Midtvest
  • Uddannelser inden for pædagogik og sundhed på Social&SundhedsSkolen
  • Erhvervsuddannelser og EUX på Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier

Brug for hjælp?

Har du spørgsmål angående tilflytning til Herning,
så kontakt Herning Kommunes bosætningskoordinator
og bliv hjulpet på vej.